НовиниНовини17 квітня 2024

1+1 media повідомляє про чергову ворожу атаку на супутникове мовлення України: наразі ТВ-трансляція призупинена

Ворог не припиняє вдаватися до маніпуляцій та намагань дезорієнтувати українське суспільство.

Сьогодні, 17 квітня, фактично паралельно з цинічною атакою на мирний Чернігів, відбулися чергові спроби заглушити супутникове мовлення України на транспондері Astra 4A 11766 H, де здійснюють мовлення 39 телеканалів, серед яких і власні та партнерські телеканали 1+1 media, зокрема 1+1 Україна, 1+1 Марафон, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, KVARTAL TV та інші. Наразі трансляція тимчасово призупинена до усунення проблеми.. 

Нагадаємо, від початку березня рф розпочала активне глушіння супутникового сигналу українських телеканалів на супутниках Astra4A та Hotbird13E, які належать європейським телекомунікаційним компаніям SES та Eutelsat.

28 березня 2024 року відбулося масштабне зовнішнє втручання в мовлення українського ТБ на супутнику Astra4A. Проблема була оперативно вирішена, проте це не остання спроба рф заглушити контент українських телеканалів, щоб дезорієнтувати суспільство та поширити ворожі наративи, особливо на територіях, прикордонних тимчасово окупованим містам і селам. 

Закликаємо українців дотримуватися інформаційної гігієни, аби не допомагати ворогу ширити дезінформацію. Всі ці дії рф коїть з метою дестабілізації ситуації в Україні. 

Рекомендуємо, за можливості, забезпечити прийом телевізійних сигналів телеканалів з різних альтернативних джерел — Т2, кабель, ОТТ, Інтернет (сайти телеканалів, YouTube).

Читайте також