НовиниНовини7 квітня 2021

Соціальна кампанія ПЛЮСПЛЮС, Міндовкілля та ПРООН для скорочення використання пластикових пакетів

У Міндовкіллі зазначили, що пластикові пакети та вироби є справжнім екологічним лихом для планети. «Декілька хвилин використання тягнуть за собою сотні років розкладання таких відходів у довкіллі. Все більше країн акцентують увагу на цій проблемі та обмежують використання пластику громадянами у повсякденному житті. Пластикові пакети забруднюють землю та воду, від них гинуть тварини, а ще вони небезпечні для здоров’я людей. Розгортаючи всеукраїнську соціальну кампанію #ПакетНеПотрібен, Міндовкілля спільно з ПЛЮСПЛЮС і ПРООН прагнуть, щоб кожен українець замислився, наскільки нам необхідні пластикові пакети, а діти вже змалку привчалися до правильних екологічних звичок та розуміли важливість збереження природи».

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева зазначила, що ця соціальна кампанія відповідає ключовій місії ПРООН — сприяння сталому розвитку в Україні та в усьому світі.

«Дослідження ООН показало, що з українських річок у Чорне море потрапляє величезна кількість пластику, – сказала пані Ґерчева. — Ми всі регулярно використовуємо пластикове пакування, проте це не єдиний доступний для нас вибір — адже існує безліч екологічних альтернатив. Мета цієї соціальної кампанії — підвищити обізнаність українців про те, що кожен може зробити якісь кроки, які сприятимуть побудові більш сталого майбутнього».

У грудні 2020 р. телеканал ПЛЮСПЛЮС домовився про співпрацю з ПРООН задля популяризації сталого розвитку, чистої енергетики й екологічних цінностей. А 17 березня 2021 р. Міндовкілля та телеканал ПЛЮСПЛЮС підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації соціальної кампанії #ПакетНеПотрібен.

 

Довідка:

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України  провідний орган виконавчої влади, що відповідає за моніторинг стану навколишнього середовища та забезпечення екологічних підходів до розвитку країни.

Телеканал ПЛЮСПЛЮС  найбільший анімаційний розважально-освітній телеканал для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку. ПЛЮСПЛЮС пропонує продукти власного виробництва, найкраще зі світової анімації, а також розвиваючі та пізнавальні мультфільми.

ПРООН  провідна організація, що працює в галузі розвитку в Україні, об’єднуючи зусилля своїх сестринських агенцій ООН через низку проєктів і програм, зокрема Програму ООН із відновлення та розбудови миру. Встановлюючи партнерства в Україні з національними, регіональними та місцевими органами влади, громадянським суспільством і приватним сектором, ПРООН прагне підтримати зусилля країни з викорінення бідності, розвитку людського потенціалу, досягнення справедливих результатів, збереження довкілля та вдосконалення демократичного врядування.

 

Читайте також