NewsNews15 April 2024

Київський півмарафон Незламності 2024 зібрав понад 2 млн грн на спецобладнання для військових медиків

13-14 квітня у Києві відбувся Київський півмарафон Незламності 2024 від Run Ukraine, чий генеральний директор Дмитро Черніцький та організаційний директор Іван Третьяков з перших днів повномасштабного вторгнення служать в ЗСУ.

Сьогодні біг об'єднує людей спільною метою – допомогти ЗСУ, але є також вкрай важливим інструментом для підтримки не лише фізичного, але й ментального та здоров'я. 

Київський півмарафон, який проходить у столиці України вже 14-й раз, зібрав 5500 учасників, з них 5030 бігли у Києві і майже 500 – в усьому світі. У кожного учасника власна історія та своя мотивація, але всі вони об'єднані бігом. 

Так, полтавський рятувальник Андрій Гречаний подолав дистанцію 21 км у спорядженні вогнеборця і присвятив свій забіг загиблим внаслідок повторного ворожого обстрілу харківським рятувальникам.

Серед учасників були також чинні військові, які долали 10 км у межах дистанції “Герої нації”. Дніпрянин Дмитро Луговський (108 бригада ТРо) спеціально взяв відпустку аби приїхати до Києва та взяти участь у забігу. 

А в межах старту “Зроби Next Step” ветерани на протезах здолали символічні 150 метрів. Ці воїни пройшли, або зараз проходять лікування та реабілітацію у центрі Next Step в Ірпені, що є проєктом американського благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine.

Цього року Київський півмарафон Незламності 2024 мав важливу благодійну ціль. Захід зібрав разом з допомогою генерального партнера 2 млн 12 568 гривень, які буде направлено на спеціальне обладнання для евакуаційних автівок на фронт медичного батальйону УДА “Госпітальєри”. Парамедики-добровольці беруть участь в російсько-українській війні з 2014 року. 

Мова йде про кисневі концентратори для військових цілей SAROS 3000, що замінюють звичні балони з киснем, які є вибухонебезпечними та наражають на небезпеку кожну команду медиків. SAROS 3000 працюють в критичних умовах, а головне – дозволяють виробляти кисень безперервно з навколишнього середовища як на полі бою, так і в евакуаційному транспорті. 

Серед відомих особистостей, які взяли участь у заході – українська гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, легкоатлетка, срібна призерка Олімпійських ігор та Чемпіонату світу Ірина Ліщинська, фітнес-експерт, тренер та амбасадор GymBeam Сергій Андрійович, телеведучі Анатолій Анатоліч і Марічка Падалко та інші.

Переможцями заходу на основній дистанції, 21 км, в абсолюті серед чоловіків став Іван Стребков з результатом 1:06:31, а серед жінок – Уляна Рачинська (1:19:29).

Окрім основної, півмарафонської дистанції, був окремий старт для швидких атлетів “Швидкий старт 21 км”, де змагались найшвидші бігуни-аматори серед чоловіків та жінок. 

Переможці на дистанції 21 км в абсолюті: 

Жінки: 

РАЧИНСЬКА Уляна – 1:19:29

БУРКОВСЬКА Наталія – 1:19:37

РАДКО Марія – 1:20:52

Чоловіки:

СТРЕБКОВ Іван – 1:06:31

ПИСАРЕВ Олексій – 1:06:40

РОСТИКУС Роман – 1:08:10

Серед бігунів, які пробігли півмарафон, було визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок та чоловіків. Також були нагороджені призери у вікових категоріях. 

А всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам'ятні медалі фінішера та подарунки від партнерів. 

Цього року медаль фінішера усіх дистанцій символізує переплетіння символів сьогоднішніх цінностей Київського півмарафону Незламності 2024: столиці, яка єднає бігунів уже 14-й рік поспіль, щоб бігти разом найбільший півмарафон країни, навесні, під квітучими каштанами. 

Нагадаємо, в перший день заходу, у суботу, 13 квітня, відбулись забіги на дистанціях 10 км, 5 км, Миля Незламності (1,6 км), безкоштовні дитячі старти та забіг “Герої нації”, де чинні військові долали 10 км.
 

Організатор – Run Ukraine

Генеральний партнер – мережа аптек “Бажаємо Здоров’я”

Спортивний партнер – Under Armour

Партнер дистанції 21 км – Volia

Спонсор дистанції 10 км –  Carlsberg 0

Партнер дистанції 5 км – Ukrnafta

Генеральний медіапартнер - 1+1 media

Автомобільний партнер – Volvo

Офіційний хронометрист – Ябко

Страховий партнер - TAS Life

Партнери заходу: Smile, GymBeam, Data Group, Acino, Grean Farm, Therabody.

Read also