НовиниНовини25 березня 2024

Doc Kyiv Fest: Оголошено основне журі фестивалю

Фільми Національної програми фестивалю глядацького документального кіно Doc Kyiv Fest оцінювати професійне журі у складі:  

Ольга Бесхмельниціна 

Українська продюсерка із понад 15-річним досвідом кіновиробництва. Співзасновниця очолюваної жінками компанії “2Brave Productions”, Голова правління Української кіноакадемії. У її фільмографії такі стрічки, як “Правило двох стін” Девіда Гутніка, “Стоп-Земля” Катерини Горностай, “Мирні люди” Оксани Карпович, “Жива ватра”, “Колапс. Як українці зруйнували Імперію Зла”.

Ітай Енгель

Кореспондент і режисер-документаліст, який отримав “Премію Соколова” — найвищу журналістську нагороду в Ізраїлі — є одним із найвидатніших тележурналістів Ізраїлю. Його фільми отримали численні міжнародні нагороди, а його документальний фільм про початок війни в Україні був номінований на премію “Еммі” 2023 року. Протягом своєї кар'єри військового кореспондента Енгель висвітлював конфлікти в Боснії, Косово, Пакистані, Афганістані, Індонезії, Чечні, Руанді, Кенії, Конго (ДРК), Південній Африці, Лівані, Газі, Тунісі, Єгипті, Іраку, Сирії та Україні. 

Ерік Холланд

Засновник продакшн компанії DIM Filmhouse у Києві та Берліні. Отримав спеціальний приз журі за проєкт-переможець Series Mania, а також працював над новаторським документальним серіалом “VONA”, який увійшов до офіційної програми Каннського кінофестивалю 2024 року.  

Чекаємо на вас на фестивалі глядацького документального кіно Doc Kyiv Fest вже 28-30 березня у кінотеатрі “Планета Кіно”. 

З програмою та розкладом можна ознайомитись на офіційному сайті: https://www.dockyivfest.com/programme-2024/ 

Щорічний міжнародний фестиваль середньометражного глядацького документального кіно Doc Kyiv Fest заснований Громадською Організацією “Кінофест” та організований разом з медіакомпанією StarlightMedia та Одеським міжнародним кінофестивалем. В межах фестивалю на глядачів чекають покази Національної конкурсної програми, а також спеціальні покази українських та іноземних документальних фільмів, та низка галузевих заходів для фахівців індустрії.

 

Генеральний інформаційний партнер: ICTV2
Медіапартнер – 1+1 media
Інформаційний партнер – Prokino 

Партнери церемоній відкриття та закриття: 

«Київхліб» – лідер ринку по виробництву хліба, хлібобулочної продукції та кондитерських виробів. 

Кондитерська фабрика «Лагода» - український виробник кондитерських виробів, печива та вафельної продукції.

Flint – Зроби своє нестримне Flintкриття

BIG BOB — енергія життя НОН-СТОП

Читайте також