НовиниНовини20 березня 2024

«Урок Мрії» від ведучої 1+1 Марафон і ТСН Наталії Мосейчук та вчителя-новатора Петра Сітека

Сьогодні, у Міжнародний день щастя, Наталія Мосейчук, незмінна кураторка Global Teacher Prize Ukraine, ведуча 1+1 Марафон і ТСН, інтерв'юєрка, спільно з Петром Сітеком, вчителем і одним з фіналістів премії, провели відкритий урок в Ірпінському ліцеї №3, який постраждав у період окупації.

Цей заклад наразі відновлюється за підтримки громадської спілки «Освіторія». На відкритому занятті на тему «Мрія» учні дізналися, як важливо ставити цілі в житті й на що опиратися, аби їх досягти. 

Унікальний курс розробив львівський освітянин Петро Сітек. Торік він отримав відзнаку в номінації «Молодий учитель» від національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023, яку проводить в Україні ГС «Освіторія». Учитель отримав мільйон гривень від фінської міжнародної неурядової організації Finn Church Aid для реалізації освітньої мрії. 

«Школа має допомагати учням працювати з рівнем їхнього щастя й давати конкретні інструменти, які впливатимуть на рівень добробуту. Проєкт «Щастя» спрямований на те, аби поширити культуру щастя в українських школах і підсилити вчителів у допомозі учням», — пояснює освітянин. 

Навчальна програма «Щастя» створена на основі найпопулярнішого курсу Єльського університету — «The Science of Well-Being» («Наука бути щасливими»). Він сфокусований на двох головних завданнях: допомогти школярам усвідомити, що ж таке щастя, та навчити втілювати ці знання у повсякденному житті. Програма Сітека підготує до цього шкільних педагогів: до кінця курсу понад 60 його колег стануть вчителями щастя.

«З учнями ліцею ми говорили про їхні мрії. І виконували вправу, яку розробив Петро — заплющували очі і переносилися на 5-10 років вперед. І хоч спочатку було моторошно заглядати так далеко в майбутнє, та за мить повертатися в сьогодення вже не хотілося. Як і дітям. Бо їхні мрії про майбутнє — світлі. Там немає війни, немає втрат. Лише успішна кар’єра, щаслива сім’я та люблячі друзі», — переконана Наталія Мосейчук. 

Нагадаємо, що національна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила про початок збору анкет для обрання найкращого вчителя країни 2024 року. Головний переможець отримає мільйон гривень для власного освітнього проєкту й вирушить у подорож на світову премію Global Teacher Prize. 

Збір анкет триває до 8 липня на сайті Global Teacher Prize Ukraine. Заповнити заявку може безпосередньо вчитель, або ж подати на номінацію педагога можуть його колеги, учні чи їхні батьки.

Ім'я лауреата стане відомим під час церемонії нагородження 5 жовтня 2024 року. Генеральним медіапартнером Global Teacher Prize Ukraine традиційно виступає 1+1 media. Інформаційний партнер премії — платформа кіно та телебачення Київстар ТБ.

Читайте також