НовиниНовини22 березня 2023

1+1 media з амбасадорами «Спортивного фронту» закликали МОК не допускати росіян та білорусів до Олімпіади 2024

У тематичному відеоролику медіагрупа об’єднала українських спортсменів, амбасадорів проєкту «Спортивний фронт», які в різний час підкорювали олімпійські вершини та здобували відзнаки на змаганнях світового рівня.

Група 1+1 media, яка з початку повномасштабної війни концентрує зусилля навколо блокування російських збірних і команд у межах проєкту «Спортивний фронт», спільно з Міністерством закордонних справ України не могли залишитися осторонь можливого резонансного рішення Міжнародного олімпійського комітету і залучили представників спортивного ком’юніті до створення відеозвернення напередодні конгресу МОК 28-30 березня. 

Відео: https://youtu.be/da1ZzQIlm0c 

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет на чолі з президентом Томасом Бахом неодноразово висловлював думки щодо можливого допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпіади 2024 року, зазначаючи, що представники цих країн «могли б виступати на змаганнях під нейтральним прапором». 

У тематичному відеоролику медіагрупа об’єднала українських спортсменів, амбасадорів проєкту «Спортивний фронт», які в різний час підкорювали олімпійські вершини та здобували відзнаки на змаганнях світового рівня. Так, до Міжнародного олімпійського комітету та його президента Томаса Баха звернулись: олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, чемпіонка Європи та віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук, майстер спорту міжнародного класу Владислав Гераскевич. Відеозвернення перекладено на англійську, французьку, німецьку, італійську та іспанську мови. 

«Допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри в Парижі 2024 — це недопустимо. Виступ під нейтральним прапором — це не санкція, це вихід із ситуації для російських та білоруських спортсменів», — зауважив у відео спортивний гімнаст Олег Верняєв. 

До того ж український каратист Станіслав Горуна додав: «Ті медалі, які вони можуть виграти на турнірах під нейтральним прапором, будуть привезені додому і розпіарені під російським прапором». 

Емоційно висловилася щодо можливого допуску росіян та білорусів до Олімпіади в Парижі й Ольга Харлан. Фехтувальниця на шаблях зазначила: «Під білим прапором не сховаєш Бучу, Ірпінь, Маріуполь, Краматорськ, Кременчук, Вінницю, Дніпро, мій рідний Миколаїв та всі-всі мирні міста, що під прицілом росії». 

Повна версія відео доступна до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Сайт проєкту — https://sportfront.1plus1.ua/. Відео доступні українською, англійською, французькою, німецькою, італійською та іспанською мовами. 

Ключові хештеги кампанії — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar. До того ж креативні матеріали, які яскраво ілюструють, що російський спорт вбиває та напряму пов’язаний з політикою доступні тут: https://cutt.ly/c91EqH9

Читайте також