НовиниНовини30 листопада 2023

Цикл документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги» ексклюзивно доступний на Київстар ТБ для глядачів у всьому світі

24 листопада на телеканалі 1+1 Україна відбулася прем'єра циклу документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги», у якому вперше Служба безпеки розповідає деталі приголомшливих спецоперацій, які вразили світ.

Також проєкт ексклюзивно представлений на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ. Його можна переглянути безкоштовно в будь-якій країні світу. 

Для користувачів Київстар ТБ вже доступна 1 серія «Кримський міст на біс». У ній розповідають про ексклюзивні подробиці ударів морськими дронами по цій стратегічній споруді. У жовтні 2022 року СБУ пошкодила  цей важливий для ворога логістичний об'єкт шляхом підриву вантажівки з вибухівкою, замаскованої під промислову плівку.

Цей незаконно зведений росією міст був найбільш захищеним військовим об'єктом у світі. 

«На охорону Кримського мосту росія витратила понад мільярд доларів», — розповідають у першій серії.

Вже цьогоріч у липні Служба безпеки вразила Кримський міст унікальними морськими дронами «Sea Baby», пошкодивши дві опори мосту. Це була спільна операція СБУ і Військово-морських сил України. До слова, «Sea Baby» — це новітня розробка СБУ, яка не має аналогів в світі за своїми технічними характеристиками.

«Це не просто військово-морський дрон — це багатоцільова платформа, яка сьогодні дуже-дуже успішно використовується не тільки щодо Кримського моста. Зараз проведено дуже багато успішних реалізацій і ми нанесли успішне вогневе ураження не одному ворожому кораблю, в тому числі ракетоносію», — поділився у першій серії Василь Малюк, голова СБУ.

Унаслідок цієї легендарної спецоперації СБУ, шлях до постачання ворогом важкого озброєння й палива на південний фронт був ускладнений.

«Ми фактично перевернули філософію, сам підхід у військово-морських операціях. І мої слова — це думка наших всіх західних партнерів, військових моряків, очільників спецслужб», — резюмував очільник Служби безпеки Василь Малюк.

Над проєктом «СБУ. Спецоперації перемоги» понад пів року працювала команда 1+1 Production.Originals на чолі з продюсером Акімом Галімовим. Режисер фільму Сергій Кримський, відомий за фільмом  «Соловей співає», креативна продюсерка проєкту Вікторія Самойлова, шеф-редактор Максим Жухевич.

Випуски цього п'ятисерійного документального фільму виходитимуть щоп'ятниці о 21:40 на 1+1 Україна. Після виходу в ефір на телеканалі кожна серія буде доступна для перегляду на Київстар ТБ.

Читайте також