НовиниНовини5 серпня 2022

Екс перша ракетка України Сергій Стаховський у інтерв’ю FootballHub

З початком повномасштабного вторгнення рф, український тенісист-професіонал, екс перша ракетка України Сергій Стаховський не міг залишитися осторонь, тому прийняв рішення негайно повертатися до України, замінивши мирне життя у Лондоні на службу в лавах територіальної оборони Києва. У межах проєкту 1+1 media FootballHub журналіст Олександр Мельниченко поспілкувався з Сергієм про намагання достукатись до росіян, момент найбільшого страху, потужний волонтерський фронт, який відстоюють українські футболісти, та особисте ставлення до російських спортсменів, котрі підтримують своїм мовчанням злочини рф.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=e2u9kNXowxg

«Ми прокинулися о 6 ранку, мені написали батьки, що чують дуже сильні вибухи … Я увімкнув телебачення і там транслювали краєвид Києва, всюди лунали вибухи. Якщо чесно – був шок, повний шок», ділиться Сергій спогадами про 24 лютого. 

Спортсмен розповідає, що намагався спілкуватися з росіянами на початку війни, показувати їм всі ті жахи, які коїть рф на нашій землі, проте це було безрезультатно. За його словами, боятися висловити свою позицію - це означає не мати її взагалі.

“З Андрієм Рубльовим (російським тенісистом - ред.) спілкувався після його крайнього інтерв’ю, я тоді сказав: «Тобі з цим жити. Якщо тобі комфортно жити з тим, що ти нічого не кажеш – це твоє життя. Але зрозумій: за все, що зараз коїться, колись доведеться відповідати», зазначив Сергій Стаховський

Окрім цього, Сергій пригадав момент найбільшої люті та ненависті до росіян після побачених на власні очі звірств, які влаштовували російські військові на Київщині. У інтерв’ю тенісист розповів:

«Ми туди заїжджали безпосередньо після відступу росіян… Після побаченого такі пориви, що ти не те, що оборонятись хочеш –  ти хочеш їх наздоганяти... Це не люди і ставлення до них людського теж не може бути». 

Повна версія матеріалу доступна за цим посиланням. Автор інтерв’ю – Олександр Мельниченко. 

Читайте також