НовиниНовини26 лютого 2024

"Ми, наші улюбленці та війна": Оголошено фільм-відкриття Doc Kyiv Fest

Кінофестиваль середньометражного глядацького кіно Doc Kyiv Fest 28 березня відкриє фільм відомого українського блогера та мандрівника Антона Птушкіна "Ми, наші улюбленці та війна".

"Ми, наші улюбленці та війна" – документальний фільм про людей та тварин. Якщо зменшити головну думку стрічки до короткого речення, то це буде цитата засновниці Гостомельського притулку Асі Серпинської : "Рятувати тварин, щоб залишатися людиною”. Цей фільм – спроба показати події в Україні під іншим кутом, через стосунки людей та тварин, що стали як свідками, так інколи й жертвами цієї війни. 

Головні герої фільму – це не тільки коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та йеменський хамелеон на імʼя “Ігор”, але й люди, що їх рятують, ризикуючи своїм життям. У стрічці задіяно багато іноземців, для яких героїзм українців під час порятунку тварин став справжнім відкриттям.

"Ми, наші улюбленці та війна" створений в рамках  українсько-канадської копродукції. Робота над проєктом тривала 1.5 роки.

“Цей фільм від початку знімався з орієнтиром на західну аудиторію, бо мені здавалося, що в Україні й так всі все знають. Але потім прийшло усвідомлення, що багато з того, що я відзняв, буде цікавим і зрозумілим саме українцям. Так народилася ідея зробити окремий фільм для наших глядачів і показати його в українських кінотеатрах, а не в ютубі. Мені цікаво, що з цього вийде,” – коментує Антон Птушкін.

Трейлер фільму: https://youtu.be/zAg7c_C3IHo?si=b8E84fTAsBz6K38S 

Фільм "Ми, наші улюбленці та війна" вийде в український прокат з 4 квітня 2024 року завдяки кінодистрибуційній компанії Green Light Films. 

*Doc Kyiv Fest – щорічний міжнародний кінофестиваль середньометражного глядацького документального кіно, заснований Громадською Організацією “Кінофест”. До організаційного комітету також увійшли медіакомпанія StarlightMedia та Одеський міжнародний кінофестиваль. Фестиваль відбудеться у Києві в кінотеатрі “Планета Кіно” 28-30 березня. 

Читайте також