НовиниНовини3 січня 2024

Найпопулярніші українські серіали на Київстар ТБ у 2023 році: підсумки року

Для найбільшої ОТТ-платформи за кількістю виробленого в Україні відеоконтенту Київстар ТБ рік був насиченим на серіальні ексклюзиви.

Саме цьогоріч на платформі кіно та телебачення з'явився ексклюзивний допрем'єрний показ більшості телесеріалів. А після їхньої прем'єри на ТБ, серіали залишалися у винятковому доступі на Київстар ТБ. Окрім цього, їх зручно завантажити в мобільному додатку та дивитися офлайн.

Згадаємо, яким був рік цей рік, у контексті премʼєр українських серіалів. 

СЕРІАЛЬНИЙ РІК

Лютий

Український серіальний рік на Київстар ТБ почався з лютого, коли в ефірі телеканалу 2+2 вийшла чотирисерійна воєнна драма «Я —Надія» про медиків екстреної допомоги, які під час повномасштабного вторгнення росії в Україну проявили неабияку сміливість, відчайдушність та відданість своїй професії, рятуючи людські життя.

Березень

Першого місяця весни на Новому каналі вийшов комедійний серіал «Молода». У центрі сюжету – історія про жінку, яка хоче розпочати все з чистого аркуша, але їй заважає вік.

Квітень

У квітні прем'єрними стали відразу 2 серіали: чотирисерійний бойовик про Другу світову війну «Табун» на ICTV 2 та пригодницька комедія на ТЕТ про двох нерозлучних друзів та їхнє яскраве життя — «Пригоди Бампера і Суса».

Травень 

У травні на ICTV2 вийшов 12-серійний детектив «Гарячий». Це перший серіал виробництва ICTV, зйомки якого поновилися після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Влітку на Київстар ТБ були серіальні канікули, а ось вже осінній сезон виявився надзвичайно насиченим.

Жовтень 

У жовтні глядачі побачили українську історію про кохання «Ромео і Джульєтта з Черкас» та новий комедійний серіал «Встигнути до 30» на телеканалі ТЕТ.

На 2+2 вийшов серіал «Одна родина. Весілля», де головними героями є дві родини, давно розділені сварками і нескінченними суперечками. 

На ICTV2 відновилися покази детективно-іронічного серіалу «Морська поліція. Чорноморськ», відбулися прем'єри чотирисерійного фільму «Ботоферма» та першого в Україні екшн-серіалу про роботу спецпризначенців «Штурм». 

На Новому каналі вийшов скетчком «Зв'язок».

Телеканал 1+1 Україна розпочав осінній серіальний сезон із прем’єри авантюрного детективу «Закохай мене, якщо зможеш» та медичного драматичного серіалу «Жіночий лікар. Нове життя».

Листопад

На телеканалі ТЕТ з'явилися комедійні серіали «Волонтери» та «Дієта №0», на Новому — серіал «Голова», а на 1+1 Україна наприкінці листопада стартував показ детективної мелодрами «Коло омани».

Грудень

В останній місяць 2023 року на телеканалі 1+1 Україна відбулася прем'єра нової медичної драми «Шпиталь». Події серіалу відбуваються у мальовничому містечку на кордоні з Польщею, де під час повномасштабного вторгнення росії в Україну розгорнув роботу польовий шпиталь.

ТОП СЕРІАЛІВ 2023 РОКУ НА КИЇВСТАР ТБ

1. «Скажені сусіди».

2. «Дієта №0».

3. «Будиночок на щастя».

4. «Встигнути до 30-ти».

5. «Сталеві нерви».

6. «Я — Надія».

7. «Дільничий з ДВРЗ».

8. «Коло омани».

9. «Величне століття. Роксолана».

10. «Жіночий лікар. Нове життя».

ПІДСУМКИ 2023 РОКУ ВІД КИЇВСТАР ТБ

Цьогоріч 11 грудня платформі кіно та телебачення Київстар ТБ виповнилося 4 роки. 1+1 media та компанія Київстар заснували цей спільний проєкт у грудні 2019 року. Нині вона надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. На платформі — понад 400 телеканалів та плейлистів і VOD-бібліотека із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу, серед яких контент світових кінокомпаній Disney, Paramount, Warner Bros.

У 2023 році платформу переглянули 299 млн годин. Вона поповнилась світовими хітами 2023-го року, такими як «Барбі», «Аватар 2: Шлях води», «Вартові галактики 3». Також цьогоріч  для спортивних поціновувачів з’явився доступ до каналу Setanta Sports з ексклюзивним контентом.

У жовтні 2023 року на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ зʼявилися добірки з популярним контентом 1+1 media, які можуть переглядати без авторизації та безоплатно абсолютно всі глядачі на всіх пристроях — від смарт-телевізорів, до смартфонів, комп’ютерів, медіаприставок та планшетів. Добірки сформовано з понад 2 000 годин улюблених продуктів телеканалів груп, серед яких, зокрема, «Сімейні мелодрами», «Життя відомих людей», «Панянка-селянка», «Богиня шопінгу», «Світ навиворіт», «Одруження наосліп», історичні проєкти. 

Для Київстар ТБ 2023-й став і роком добрих справ. Цьогоріч платформа запустила спеціальний пакет підписки «Київстар ТБ: Благодійний», 40% від вартості якого спрямовують на допомогу дітям, які отримали опіки внаслідок повномасштабного вторгнення. Таким чином користувачі не тільки дивляться контент легально, але й підтримують лікування української малечі у національному медичному центрі «Незламні» в межах ініціативи «Дитяча надія».

Окрім допомоги дітям, ОТТ-платформа цьогоріч стала спонсором грошового призу для переможниці документального конкурсу 52-го Київського міжнародного фестивалю «Молодість» Лесі Кордонець. Документалістка почала роботу над фільмом «Перетинаючи кордони» одразу ж після анексії Криму. Головними героями фільму стали п’ять паралімпійців з різних регіонів України, які втратили сучасну базу для тренувань у Криму через російську агресію.

Сьогодні особливий інтерес на платформі кіно та телебачення викликає саме українськомовний контент. Найпопулярнішими телевізійними каналами залишаються канали 1+1 Україна, ТЕТ та 2+2. Беззаперечним лідером серед серіалів за кількістю переглядів у 2023 році стали «Скажені сусіди», а серед фільмів у ТОПІ цьогоріч «Люксембург, Люксембург».

Наступний 2024 рік обіцяє бути не менш насиченим на новий та ексклюзивний контент. СЕО Київстар ТБ Павло Рибак зауважив, що в планах платформи кіно та телебачення — мінімум одна ексклюзивна прем'єра щомісяця.        

«Ми не будемо зупинятися на досягнутому. Хочемо давати нашим глядачам ще більше ексклюзивного контенту. Дуже великим фокусом залишається розвиток самої платформи, її функціональності. Ми чимало вкладаємо в розробку, щоб нашим глядачам було простіше та зручніше користуватись нашим додатком. У 2024 році я хочу побажати українцям використовувати більше легального контенту, не користуватись піратськими ресурсами та дивитися фільми й серіали українською мовою. Своєю чергою Київстар ТБ робитиме все, аби користування нашим сервісом було для вас приємним», — розповів Павло Рибак.

До 7 січня 2024 року Київстар ТБ відкрив вільний доступ до всіх телеканалів на платформі кіно та телебачення. Впродовж святкування Різдва та Нового року всі українці зможуть безоплатно дивитися улюблені програми, шоу та фільми. Для цього потрібно лише авторизуватися на платформі, ввівши номер телефону та код із sms, яка на нього прийде.

Читайте також