НовиниНовини2 травня 2024

Оголошено журі Міжнародного конкурсу 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує склад журі, яке оцінюватиме фільми цьогорічної Міжнародної європейської конкурсної програми.

До складу журі увійшли Мачек Хамела (Польща), Анна Роса де Сауса (Португалія), Ірина Островська (Україна).

Мачек Хамела 

Польський режисер та продюсер кіно та радіо. Його дебютний повнометражний документальний фільм “Звідки куди” висувався на премію “Оскар”, його світова прем’єра відбулась на Каннському кінофестивалі, а також стрічка отримала головні призи на Sheffield DocFest, Zurich Film Festival, Hamburg FilmFest і приз як “Найкращий документальний фільм” 14-го ОМКФ. Мачек також є співавтором короткометражного документального фільму "Будь здоровий", який отримав нагороду Doc Alliance в рамках програми Cannes Docs. Він продюсував такі фільми, як "Переконання", "Збирачі морської трави" та "Паркет". У 2018 році він отримав Срібний Мельхіор за серію документальних подкастів "План Б".

Анна Роса де Сауса 

Португальська акторка та режисерка навчалась у Лондонській кіношколі, де поставила свої перші короткометражні ігрові фільми та документальні стрічки. У 2020-2021 рр. її дебютний ігровий повнометражний фільм "Послухай" мав прем'єру на кількох міжнародних кінофестивалях, зокрема у Бусані, Raindance, на кінофестивалі Санта-Барбари, та здобув приз Lion of the Future і спеціальну відзнаку журі програми “Горизонти” 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю.

Ірина Островська

Українська акторка, членкиня Української Кіноакадемії, номінантка на премію “Золота Дзиґа” за дебютну роль у фільмі Антоніо Лукіча “Мої думки тихі”. В її портфоліо 24 акторські роботи, серед яких співпраця з режисеркою Крістіною Тинькевич у фільмі “Як там Катя?”, хорватським режисером Далібором Матанічем в “Зломовчанні”, Віктором Придуваловим та Сергієм Жаданом у кліпі “Ріка” та ін. Зіграла головну роль в повнометражному фільмі Тараса Дроня “Дім за склом”, світова прем‘єра якого відбулась на Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Нагадаємо, що цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться в Києві з 12 по 20 липня. 

 

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Генеральний телевізійний партнер ICTV 2      Головний медіапартнер 1+1 media

Інформаційний партнер Київстар ТБ               Інформаційний партнер Мегого

Читайте також