НовиниНовини8 травня 2024

«Про кіно для ТеБе»: Олексій Гладушевський розповів, чого чекати від третього кінофестивалю «Миколайчук OPEN»

На Київстар ТБ — новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе» із продюсером серіалів «Перші ластівки», «Новенька» та проєкту «Супермодель по-українськи» Олексієм Гладушевським

Продюсер, сценарист, засновник кінофестивалю «Миколайчук OPEN» Олексій Гладушевський став новим гостем програми «Про кіно для ТеБе» на Київстар ТБ. Повна версія інтерв’ю вже доступна для всіх користувачів на платформі кіно та телебачення за посиланням.

З ведучим Володимиром Рабчуном вони спілкувалися про українське кіно, а зокрема про залучення до нього молоді через контент. Раніше, під час роботи на Новому каналі, Олексій Гладушевський продюсував такі молодіжні серіали, як «Новенька» та «Перші ластівки», які спричинили справжній резонанс на українському телебаченні.

«Тоді було дуже велике бажання зробити щось так, як не звикли робити. Євген Тунік тоді коли запропонував ідею («Перших ластівок», — ред.), я одразу вхопився за неї», — розповів Олексій Гладушевський.

Нині Гладушевський є генеральним продюсером фестивалю «Миколайчук OPEN», який цьогоріч відбуватиметься вже втретє з 15 по 23 червня в Чернівцях. Головною цінністю цього фестивалю він вважає можливість кінематографістів показати, яким насправді є українське кіно, а для гладачів – з цим кіно познайомитися, пізнати його.

«"Миколайчук OPEN"— перший з українських фестивалів, який ризикнув і пройшов офлайн під час повномасштабного вторгнення», — зауважив Олексій Гладушевський.

У 2022 році він показував лише українське кіно, а вже 2023-го додалися іноземні стрічки й фестиваль став міжнародним. На «Миколайчук OPEN», за словами Гладушевського, немає місця для червоних доріжок, фуршету чи дрес-коду – ніякого пафосу, все тільки про кіно. Однак, там дуже цінують час та пунктуальність і навіть мера можуть не пустити до кінозали, якщо той запізниться, бо на «Миколайчук OPEN» правила однакові для всіх.

Цьогоріч фестиваль буде відбуватися впродовж 9 днів та матиме широку програму, зокрема конкурс коротких метрів.

«Ми знову робимо величезний акцент, як і минулого року, на національному конкурсі короткого метру, тому що це наші майбутні режисери, які будуть робити потім повні метри», — коментує продюсер.

Нагадаємо, у попередніх епізодах проєкту «Про кіно для ТеБе» ведучий Володимир Рабчун спілкувався з командою 1+1 media Big Brave Events на чолі з продюсером  Володимиром Завадюком, продюсером 1+1 media, автором і ведучим проєкту «Реальна історія» Акімом Галімовим, ведучим 1+1 Україна Юрієм Горбуновим, акторами театру та кіно Тарасом Цимбалюком, Дар'єю Петрожицькою та Олексієм Гнатковським. Також віднедавна випуски можна переглядати на YouTube-каналі телеканалу 1+1 Україна.

 

Читайте також