НовиниНовини26 серпня 2020

ТСН на «1+1» презентувала нову сучасну студію

У День Незалежності України Телевізійна служба новин каналу «1+1» представила нову ультрасучасну студію новин та провела з неї перший прямий ефір. Ведучою святкового ефіру стала Наталія Мосейчук.

Студія оснащена найсучаснішими декораціями та обладнанням. Її зведення тривало три місяці — з початку літа над її оновленням працювала вся команда ТСН під керівництвом директора департаменту новин Сергія Попова і головного режисера Олесі Коваленко.

«Нова студія ТСН — найбільш сучасна та технологічна на українському телебаченні. Коли наша команда працювала над новим дизайном, надихалися новітніми технологіями.  Ми самі працювали над унікальними ескізами двох головних об’єктів студії — діджитального куба та столу для ведучих. Їх виготовили у єдиному екземплярі ексклюзивно для ТСН. Сподіваюся, що глядачам сподобається нова яскрава картинка випусків новин, що по-справжньому занурюватиме у вир актуальних подій», — коментує директор департаменту новин Сергій Попов.

Відтепер у ТСН з’явилася ще більша проекційна відеостіна  довжиною у 12 метрів та висотою у 3 метри. Вона надасть змогу робити акцент у новинах на візуалізації інформації і повністю занурювати глядача у яскраву картинку.

Особливої уваги також заслуговує незвичайний 4-метровий куб, який сама команда ТСН називає технологічним арт-об’єктом. Його сконструювали з великої кількості екранів спеціально для ТСН за унікальними ескізами команди. Під час прямих ефірів на кубі відображатиметься динамічна картинка з логотипів ТСН та іншого відео. Він створюватиме у кадрі незвичайний діджитальний візуальний ефект.

«Ще одним унікальним об’єктом оновленної студії є стіл, за яким працюватимуть ведучі. Він створений у єдиному екземплярі по задумці нашої команди. Також ми зробили підлогу, яка повертається на 360 градусів. Розраховуємо на вау-ефект від нової студії», — розповідає головний режисер ТСН Олеся Коваленко.

Така технологія надасть більшої динаміки в кадрі ведучим, адже вони тепер мають змогу не тільки ходити у кадрі, але і плавно переміщатися по студії на рухомій платформі. Деяку техніку спеціально для нової студії ТСН доставляли з інших країн. А високоточне позиціонування камер забезпечить технологія моушин-трекінгу NCAM.

Зазначимо, що особливий випуск ТСН на День Незалежності отримав високі показники телеперегляду. Так, рейтинг випуску за аудиторією 18-54 (50+) склав  2.8%, частка — 11.9%. Загальна аудиторія випуску з нової студії склала 3,18 млн глядачів за аудиторією 4+ (вся Україна).

Читайте також