НовиниНовини28 червня 2024

Ведуча ТЕТ Наталі Солонік стала амбасадоркою курсів української мови Всеукраїнського Руху «Єдині»

Ведуча шоу «Ближче до зірок» на телеканалі ТЕТ Наталі Солонік підтримує курси з вивчення української мови, створені проєктом «Єдині», та закликає долучитись до ініціативи охочих покращити свої знання.

Упродовж липня Наталі мотивуватиме учасників курсів — ділитиметься цікаванками, які використовує у своїй роботі, розповідатиме про те, як тренувати дикцію та почуватися вільно у кадрі.

«З початком повномасштабного вторгнення я перейшла на українську і своїм прикладом хочу показати, що все можливо. Зміни починаються з тебе та твого бажання. Зараз ми продовжуємо створювати нашу націю, невіддільною частиною якої є мова. Тому вирішила скористатись можливістю допомогти українцям розмовляти рідною мовою та дуже рада стати частиною Всеукраїнського Руху “Єдині”», — поділилася Наталі Солонік.

Для того, аби пройти безоплатне навчання на граматичному курсі або курсі підтримки в переході на українську мову, необхідно зареєструватися за цим посиланням: https://yedyni.org/. Старт – 1 липня. Тривалість навчання — 28 днів. Долучитися до курсів можна з будь-якої точки світу.

Під час навчання учасники отримуватимуть щоденні завдання, можуть практикуватися на розмовних клубах з професійними філологами, а також отримуватимуть поради та підтримку від кваліфікованих модераторів.

До слова, з рухом «Єдині» уже близько 116 тисяч людей успішно подолали як мовний, так і психологічний бар’єри та опанували українську мову. З липня 2023 року Рух збільшив кількість розмовних клубів української мови наживо на деокупованих територіях: Херсонщині та Харківщині.

Нагадаємо, що раніше ініціативу також підтримав ведучий телепроєктів 1+1 media Тімур Мірошниченко. Окрім цього, у різний час амбасадорами курсів були продюсер 1+1 media, засновник проєкту «Реальна історія» Акім Галімов, ведучі «Сніданок з 1+1» на 1+1 Україна Руслан Сенічкін і Валентина Хамайко.

У вересні 2023 року 1+1 media спільно зі Всеукраїнським Рухом «Єдині» підписали меморандум про співпрацю в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську», консолідація зусиль спрямована на популяризацію української мови та культури.

Читайте також