НовиниНовини12 червня 2019

Група 1+1 media обурена відмовою у відновленні прокатного посвідчення на серіал «Свати»

Сьогодні, 12 червня, рішенням експертної ради при Державному агентстві з питань кіно без правових підстав було відмовлено у видачі прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати», вироблений у 2008 році української кіностудією «Кіноквартал».

Група 1+1 media обурена таким рішенням та вважає його необґрунтованим, нелогічним та політично вмотивованим, особливо з урахуванням останнього рішення Шостого апеляційного адміністративного суду. Раніше, 15 травня, суд не задовольнив апеляційні скарги СБУ та Держкіно на рішення суду про зняття заборони з серіалу «Свати».

«Експерти фактично відмовились аргументувати свою позицію, посилаючись на те, що вони не зобов’язані пояснювати мотиви своїх рішень. Ми запитали у Держкіно письмові картки експертів з мотивами голосування – нам обіцяли їх надати. Ми будемо оскаржувати відповідне рішення Держкіно у суді», - коментує Тетяна Смирнова, директор юридичного департаменту 1+1 media.

Група 1+1 media не хотіла б думати, що голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та ВО «Свобода» використовують цю ситуацію як платформу для входження в парламентську кампанію, щоб продемонструвати таким чином нібито боротьбу за національну ідею.

Після рішення суду ми спостерігали навмисне затягування процесу відновлення прокатного посвідчення на серіал. З незрозумілих причин серіал був відправлений на додаткову експертизу, хоча оновлення посвідчення мало статися автоматично після рішення суду.

Ми сподіваємося, що надалі експертна комісія у прийнятті рішень не буде піддаватися на маніпуляції, а буде діяти відповідно до чинного законодавства.

Нам незрозуміло, чому об’єктом публічного побиття став український продукт, зроблений в Україні, в українській студії за українські гроші і який транслювався на двох українських загальнонаціональних каналах. Але нам очевидно, що наразі і продукт, і телеканал «1+1», і найголовніше – експертів – намагаються використати у якості політичного інструменту для передвиборчої маніпуляції з однією метою – пройти у парламент.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до прес-служби каналу «1+1», +38 044 490 0101; media@1plus1.tv; www.1plus1.ua

Читайте також