НовиниНовини6 жовтня 2020

Заява телеканалу «1+1» у відповідь на претензії телеканалу «Україна»

У відповідь на звинувачення, які прозвучали сьогодні від телеканалу «Україна» з приводу нового проекту «Маскарад», успішна прем’єра якого відбулась 3 жовтня в ефірі «1+1», повідомляємо наступне:

Шоу «Маскарад» є адаптацією румунського формату Mysteries In The Spotlight, який телеканал «1+1» придбав у власника, компанії Antena TV Group.

Даний формат має суттєві структурні відмінності від інших костюмованих проектів. Унікальною особливістю даного формату є протистояння двох зіркових команд, які змагаються за право відгадати зірку, приховану у маскарадному костюмі. Окрім того, у процесі адаптації формату, телеканал «1+1» реалізував у проекті багато власних творчих рішень – це перший в Україні діджитальний ведучий, «ліпсинк-батли» зіркових команд та інше.

Телеканал «1+1» категорично відкидає будь-які звинувачення з боку телеканалу «Україна» і готовий відстоювати свою позицію.

«Ми не зовсім розуміємо зміст претензій. Як і будь який інший телеканал в Україні, ми маємо право купувати та адаптувати різні світові формати в Україні. У заяві конкурентів йдеться про інший формат, проте нам важко оцінити схожість — наразі на українському ринку немає продукту, з яким ми могли б порівняти нашу адаптацію. Аналогічно до висунутих звинувачень, ми можемо мати претензії до конкурентів, якщо побачимо колись їхню адаптацію», — зазначає Максим Кривицький, генеральний продюсер телеканалу «1+1».

Телеканал «1+1» завжди підтримував принципи чесної конкуренції, вважаючи це двигуном розвитку ТБ-індустрії України. Зважаючи на успіх, з яким відбулась прем‘єра «Маскараду» (частка випуску за аудиторією 18-54 (50+) склала 17,6%, рейтинг — 4,8%, перше місце у слоті. Охоплення епізоду за аудиторією 4+ (Україна) склало 3,9 мільйонів глядачів), ми схильні сприймати дані обвинувачення як елемент конкурентної боротьби за увагу глядача.

Читайте також