НовиниНовини31 травня 2021

Звернення виробників контенту та медіаспільноти до народних депутатів

Звернення виробників контенту та медіаспільноти до народних депутатів на підтримку законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Карантин та пов’язані з ним обмежувальні заходи вплинули на всі галузі економіки України, і медіа, кіно- та телевиробництво не стали винятком. Традиційно вітчизняні виробники, передусім, скоротили інвестиції у рекламу, яка становить значну частину доходів більшості українських ЗМІ. Навіть у складних умовах карантину телерадіокомпанії та продакшени продовжують працювати, адже безперервність роботи вітчизняних ЗМІ — це запорука інформаційної безпеки країни. І хоча значну частину процесів теле- та кіновиробники були вимушені перевести у дистанційний режим та привести у відповідність до карантинних норм, що ускладнило і уповільнило виробництво контенту, але українські ЗМІ продовжують виконувати свою роботу і задовольняти потреби вітчизняного глядача майже без втрати якості продукту.

І у таких надскладних умовах галузь працює вже більше року, спрямовуючи ресурси не тільки на розробку і створення контенту, але і на організацію безпечних умов праці співробітників, забезпечення збереження робочих місць тощо.

Для того, щоб глядач і надалі отримував якісний контент українського виробництва, як інформаційний, так і розважальний, галузь потребує з боку держави певної підтримки виробників теле- та кінопродукції у карантинний період. Необхідні заходи окреслені у законопроєкті «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зокрема ті, що враховують специфіку та безперервний режим функціонування теле- та кіновиробників.

Представники теле- та кіноіндустрії схвалюють появу такого надважливого законопроєкту і розраховують на те, що депутати Верховної Ради України IX скликання підтримають його якнайшвидше задля повноцінного функціонування українського теле- та кіновиробництва в умовах пандемії.

Асоціація «Українська кіно-асоціація»
Індустріальний Телевізійний Комітет
ТОВ «Еф Фільмз» ТОВ «ПРО-ТВ ПРОДАКШН»
ТОВ «СТАР МЕДІА»
ТОВ «УКРАЇНСЬКА ПРОДАКШН СТУДІЯ» (УПС)
ТОВ «ФАЙНЛ КАТ МЕДІА»
Art Forms Production Filmstream
IVORY Films
Mamas Film Production

Читайте також