НовиниНовини20 серпня 2020

«1+1. 25 років»: спеціально до ювілею канал працює над створенням документального фільму

Цього року телеканал «1+1» святкує ювілей — 25 років. Саме стільки часу «1+1» оперативно інформує глядачів про важливі події та розділяє з ними знакові моменти. Спеціально до ювілею, «1+1 Продакшн» працює над фільмом  «1+1. 25 років», в якому глядачам покажуть, як змінилася країна та телеканал «1+1» за чверть століття, а також нагадають про улюблені тв-проекти на «Плюсах», з яких починалось сучасне українське телебачення. Зірки та політики, лідери думок та продюсери в інтерв`ю поділяться своїм поглядом на значення телеканалу «1+1» для українців, його роль у ключових суспільних подіях, а також згадають про перше знайомство з каналом та розкриють ексклюзивні закулісні подробиці.

«У 1995 році був заснований канал «1+1», який задав тренди всьому українському телебаченню та зберіг лідерські позиції до сьогодні. Наше завдання — не лише інформувати та розважати, але і бути актуальними та сучасними, залишатися з глядачем на «одній хвилі» та завжди бути на крок попереду інших. Це вдається завдяки команді сміливих та самовідданих фахівців. Ми дякуємо аудиторії каналу за довіру, і в спеціально створеній до ювілею стрічці, вперше розкриємо глядачам закулісні подробиці популярних проектів, покажемо відверті інтерв’ю журналістів та разом згадаємо ключові події в житті незалежної України», — говорить генеральний продюсер «1+1», Директор телевізійного бізнесу Максим Кривицький. 

У документальній стрічці покажуть архівні кадри та розкриють таємниці найпопулярніших сьогодні проектів каналу, серед них — перший сезон «Танців з зірками» та перші випуски ТСН і «Сніданку з 1+1». А зірки каналу пригадають, де були та про що мріяли у вересні 1995 року, і відверто розкажуть про драми, перемоги та падіння, які відбувалися за лаштунками легендарних шоу. 

Зокрема, своїми спогадами про роботу на «1+1» у стрічці «1+1. 25 років» поділиться популярна українська акторка, заслужена артистка України Ольга Сумська. Робота зіркової акторки на телеканалі розпочалася у перші роки його існування — у 1997 році вона стала ведучою програми «Імперія кіно» та вела її майже 11 років.

«Це була неймовірна атмосфера! Народився дійсно справжній, крутий, авторський канал, і стати членом цієї команди, стати обличчям «1+1» — це було перфектно, — говорить Ольга Сумська. — «Плюси» відрізнялись від інших каналів своїм стилем, своєю вишуканістю і власне українською мовою, яка домінувала. Тобто позиціонування саме української мови і авторських проектів було у пріоритеті, і глядачі це оцінили гідно.  «Плюси» диктували стиль в українському телепросторі». 

Автори фільму пригадають і про інші «культові» проекти на Плюсах, про які свого часу говорила вся країна — це і перший український серіал «День народження буржуя», який знімали в Києві, і легендарне «СВ-Шоу» — перше та неймовірно рейтингове late night show України. «СВ-Шоу» з ведучим Андрієм Данилком вийшло на екрани у 2007 році та стало одним із найпопулярніших телепродуктів країни. Окрім того, глядачі дізнаються, як вперше для вітчизняного телебачення працювали над українським дубляжем легендарних американських серіалів «Династія» та «Беверлі-Гіллз».

Над створенням документальної стрічки працює команда «1+1 Продакшн». Креативний продюсер — Алла Стащенко, виконавчий продюсер — Станіслав Зурахов, режисер — Євгенія Шевчук.

Телеглядачі зможуть переглянути фільм «1+1. 25 років» вже цієї осені.

Читайте також