НовиниНовини27 вересня 2017

Бабіхіна Олександра - Інформаційний продюсер документальних фільмів (стажер)

Мені вдалося стати ближчою до своєї найзаповітнішої мрії.

Конфуцій казав: «Виберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті». Знаєте, я в цьому переконуюся майже щодня. Працювати на телебаченні – це мрія мого дитинства. І тепер вона втілюється в реальність.

Мій шлях до заповітного місця стажера в 1+1 медіа був непростим. Численні сумніви, зйомка відео-резюме, виконання тестових завдань та співбесіди. Потім три місяці очікування й нарешті такий бажаний дзвінок з HR-відділу, на який я вже навіть не сподівалася. Ще кілька тижнів і в руках тримаю іменну перепустку, підвішену на яскраво-червону стрічку з написами «стажер». Тепер я – інформаційний продюсер документальних фільмів.

Чим же я займаюсь? Працюю з інформацією. Зокрема, здійснюю пошук цікавих історій та героїв для майбутнього документального фільму. Потім розшукую контакти таких людей і формую листи-запити. Так, за день можна встигнути перечитати сотні інтернет-публікацій, переглянути десятки новинних сюжетів і навіть прочитати книгу. Найвища винагорода за таку роботу – це бачити, як віднайдена історія оживає у тебе на очах, як її герої стають реальними, а їх почуття – іноді до болю близькими тобі.

Однак цим не обмежується стажування в 1+1 медіа. Для нас створюють різні екскурсії та семінари. До речі, тут вони набагато цікавіші та більш практичні, ніж в університеті.

Ще один захід, який я, напевно, не забуду ніколи, – це зустріч зі стажерами з інших відділів. Які ж вони творчі люди! І стільки цікавого роблять… Після цієї зустрічі я зрозуміла, що хотіла б спробувати себе ледь не на кожній існуючій вакансії в компанії. Все-таки приємно усвідомлювати себе частиною цієї великої телевізійної команди!

Було б зовсім несправедливо нічого не сказати про колектив, у якому я опинилася. Мій керівник завжди рада допомогти та надати пораду, а інші дівчата-стажерки ніби перебувають зі мною на одній хвилі, такі ж ініціативні та сповнені ідей.

Тож, усі, хто має сумніви щодо участі у програмі стажування, відкидайте їх. Ніколи не зрозумієте на що ви здатні, поки не спробуєте щось на собі. Мені вдалося стати ближчою до своєї найзаповітнішої мрії, то чому ж не вийде у Вас?

Читайте також