НовиниНовини7 серпня 2017

Чому потрібно працювати з дівчатками

Вітаю, моє ім’я − Світлана , і я керівник у жіночому колективі. Практично жіночому − 20 дівчаток і 3 щасливих хлопчики. Я не робила цього спеціально і, ймовірно, якби я працювала в сталеливарному цеху, пропорція була б іншою, але в комунікаціях на 10 дівчат, за статисткою 1,25 хлопців. Специфіка ринку, так би мовити.

Я думала, написати про те, як «вижити» в жіночому колективі, але у нас таки не серпентарій, а квітник, тому буде просто «чому круто працювати з дівчатами».

1. По-перше, дівчатка красиві. Не всі, звичайно. Але у мене − всі. Розумні дівчатка, як правило красиві. І нехай мене звинуватять у сексизмі, шовінізмі, снобізмі і ще якомусь -ізмі, але красивим людям простіше досягати результату. Особливо, коли ти в комунікаціях. Життя − несправедливе, це факт. Красивим дівчаткам простіше, ніж просто хлопчикам. А в Україні красивих дівчат більше, ніж гарних хлопчиків. У Швеції, наприклад, інакше.

2. У дівчаток краще пам'ять. Це не я, це дослідження. Але чи багато ви знаєте хлопців, які можуть переказати в особах Little big lies, або Секс у великому місті, або закупитися без списку продуктів? Це не тому що хлопчики ледачі. Просто у них гірше пам'ять і, з віком, розрив у можливості запам'ятовувати збільшується. У когось ширше плечі, у когось краще пам'ять. Це життя.

3. Дівчата простіше переживають стрес. Знову факт. Жіночий мозок простіше виробляє окситоцин − гормон радості. Тому жінки терплять довше і більше. Чи це добре? − ні. Чи так має бути? − ні. Але так є. Жіноча істерика − це поплакала і пішла працювати. Чоловіча істерика − це був хлопчик і немає хлопчика. Відчуваєте різницю? 

4. Дівчатка краще навчаються. Коли дівчинка чогось не знає − вона вивчить, навіть якщо їй 35. Якщо хлопчикові 35, то він знає все. Навіть якщо не знає.

5. Я дуже зрідка хворію, чесно. Мій єдиний лікарняний за останні 4 роки був декретом на 14 днів. Але це не тільки я, дівчатка хворіють набагато менше за хлопчиків − це дослідження. Хворіють менше, живуть довше − факт. Мати армію людей, які з тобою до пенсії, тільки з перервою на відпустку, чи це не круто? 

6. Дівчатка краще вигадують. Чи багато хлопчиків мріють в деталях про сукню, про вечерю, або про відпустку? Як правило, для хлопчика проект − це проект. Для дівчинки − проект, це щоб все красиво, щоб всі щасливі, щоб похвалили, щоб посміхалися, щоб захоплювалися. І це дві великі різниці.

7. Дівчатка краще залучаються. Вони від природи «гніздяться», адже, як правило, для дівчаток робота − це другий дім. Для хлопчиків − робота − це робота. Дівчата хочуть сім'ю, хлопчики хочуть 18.00. Не завжди так, але часто.

8. Дівчата гнучкіше. Для них «немає» − це був поганий настрій, місяць в ретроградному Меркурії, не той момент, не та сукня і ще багато причин, чому чуже «ні» − всього лише тимчасове і скоро буде «так». Для хлопчиків «ні» − це ні. 

9. Я знайшла останній пункт − за статистикою ймовірність того, що чоловік загине в автокатастрофі на 77% вище. Це нічого не говорить, але, якщо у вас корпоративна страховка, просто майте на увазі.

Не подумайте, я дуже люблю хлопчиків. Мій найпрекрасніший у світі чоловік − хлопчик, мій найчарівніший тато − хлопчик, мій найчудовіший син − хлопчик. Навіть мій ледачий, але страшенно красивий кіт − хлопчик. Хлопчики − це опора, сила, надійність. Вони ніколи не дадуть впасти, зігріють, підтримають. Без них дівчатка − не дівчатка. І це саме їх надздібність робити нас ніжними, вразливими, в міру безпорадними. Просто ми, дівчатка, знаємо, що, мов як у ролику Nike, що нещодавно сколихнув мережу: «Із заліза, з прагнень, із самовіддачі і досягнень зроблені наші дівчата. З синців, із стусанів, з відваги і стислих кулаків, з незалежності і майстерності, з пристрасті, з серця і гідності, з волі міцніше кременю, з сили і вогню, з волі від чужих думок, із звершень і досягнень, зроблені наші дівчата». 

Читайте також