НовиниНовини21 червня 2024

Doc Kyiv Fest представляє: на 15-му Одеському МКФ покажуть фільми фестивалю глядацького документального кіно

Цьогоріч на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі презентують спеціальну програму Doc Kyiv Fest

Цьогоріч на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі презентують спеціальну програму Doc Kyiv Fest – щорічного міжнародного кінофестивалю глядацького документального кіно, започаткованого ГО “Кінофест” за підтримки Одеського міжнародного кінофестивалю та Starlight Media.

У спеціальній програмі Doc Kyiv Fest – 4 стрічки:

«Matrix: Generation», реж. Бенджамін Клавель, 2023

Наприкінці минулого сторіччя сага «Матриця» сколихнула ціле покоління й очолила світові касові збори. Фільм став переломним моментом у жанровому кіно. Документальна стрічка «Matrix: Generation» досліджує феномен культового фільму Вачовскі та його вплив на світову попкультуру.

«Кипарис», реж. Микола Носок, 2024

Коли у 2017 році Україна підписує безвізовий режим з Європейським Союзом, 79 річному художнику-самоуку Валерію випадає шанс здійснити давню мрію і вирушити у свою першу подорож до Греції, яку до того він міг уявляти лише з образів у кіно та книгах.

«Крим. Остання цитадель», реж. Андрій Мозговий, 2024

10 років тому Росія анексувала Кримський півострів. Документальний фільм, над яким працювала команда проєкту “Факти тижня” та Андрій Мозговий, розповідає про витоки незламності звичайних українців і про те, чи можна було уникнути анексії Криму, з якою фактично розпочалась велика війна РФ проти України. Автори фільму знайшли моряків знаменитого тральщика “Черкаси”, що лишився єдиним, хто упродовж кількох тижнів, чинив опір, заважаючи російським загарбникам оголосити Крим захопленим. Остання цитадель України на морі…

«Ми, наші улюбленці та війна», реж. Антон Птушкін, 2024

Кіно про життя, людяність, а також неймовірно тісний звʼязок між людьми та тваринами, що став іще помітнішим під час великої війни в Україні. Головні герої фільму – це не тільки коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та єменський хамелеон «Ігорьок», але й люди, що їх рятують, ризикуючи власним життям. Це історії військових та волонтерів, іноземців та українців, що допомагають тваринам у бомбосховищах та на лінії фронту, вдома та за кордоном.

Нагадуємо, що 15-й ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Київ.

15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу.

Читайте також