НовиниНовини27 червня 2024

Гала-прем’єри на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує фільми з програми «Гала-прем’єри».

До неї увійшли національні й світові стрічки, що невдовзі з’являться у прокаті.

Гості 15-го ОМКФ матимуть змогу побачити такі кінопрем’єри:

«Конотопська відьма», реж. Андрій Колесник, 2024

Спеціальний ексклюзивний показ фільму-помсти, режисерського дебюту в повному метрі Андрія Колесника. Продюсеркою фільму стала Ірина Костюк. Дистриб’ютор: FILM.UA Distribution. За сюжетом, прадавня відьма з Конотопу завдає мученицької смерті загону рашистських окупантів, які вбили її коханого. Охоплена жагою до помсти, відьма розпочинає свій кривавий шлях розплати. Кожна наступна смерть жорстокіша за попередню – відьма упивається пекельним болем кривдників, але чи вдасться їй протистояти мороку, що поглинає її, та залишитися на боці світла?

«Dog on Trial» («Народ проти Космо»), реж. Летиція Дош, 2024

Судова драмеді, прем’єра якої відбулася на цьогорічному Каннському кінофестивалі, режисерський дебют акторки, яка виконує роль адвокатки Ейпріл у фільмі. Ейпріл погоджується захищати Космо, пса, який покусав трьох людей, що призвело до першого в історії суду над собакою. Головній героїні не лишається нічого, окрім як виграти справу, інакше її нетипового клієнта чекає розправа. Фільм порушує питання стосунків між людьми й тваринами. Дистриб’ютор: Adastra Cinema.

«Kinds of Kindness» («Види милосердя»), реж. Йорґос Лантімос, 2024

Це притча-триптих, що складається з різних історій. Перша історія розповідає про чоловіка, який намагається взяти під контроль власне життя. Друга – про поліцейського. Він непокоїться, що дружина, котра повернулась після зникнення у морі, стала зовсім іншою людиною. А третя історія оповідає про жінку, яка заповзялась знайти особливу людину з унікальними здібностями і єдиним призначенням – бути видатним духовним лідером. Прем’єра фільму відбулася на кінофестивалі в Каннах. Дистриб’ютор: Kinomania Film Distribution.

«Le Comte de Monte-Cristo» («Граф Монте-Крісто»), реж. Александр де Ла Пательєр, Матьє Делапорт, 2024

Пригодницька сага, знята на основі відомого однойменного роману Александра Дюма. Розповідає історію молодого чоловіка Едмона Дантеса, якого незаконно ув’язнили за злочин, котрого він не скоював. Після 14 років у в’язниці герой організовує втечу, а життя обертається так, що до Франції він повертається непристойно багатим. Беручи собі кілька імен, одне з яких «граф Монте-Крісто», Едмон прагне помститися своїм кривдникам… Прем’єра фільму відбулася на цьогорічному кінофестивалі в Каннах. Дистриб’ютор: Green Light Films.

«The Substance» («Субстанція»), реж. Коралі Фаржа, 2024

Прем’єра стрічки відбулася на цьогорічному кінофестивалі в Каннах. За сюжетом, Елізабет Спаркл (Демі Мур) – справжня суперзірка та володарка премії «Оскар» – веде неймовірно популярне фітнес-шоу, аж допоки продюсер не вирішує, що прийшов час для передчасної «пенсії». І тоді в житті Елізабет з’являється «Субстанція» – загадковий препарат для реплікації клітин, що тимчасово створює молодшу, кращу версію людини. Так народжується прекрасна Сью (Марґарет Кволлі). Наслідки існування двох жінок з однією свідомістю стають дуже непередбачуваними… Дистриб’ютор: Adastra Cinema.

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Київ.

15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу.

Читайте також