НовиниНовини6 жовтня 2024

Global Teacher Prize Ukraine 2024 разом із Наталією Мосейчук відзначили педагога в категорії «Вибір серцем»

Номінація «Вибір серцем» покликана розповісти про вчителів, які попри все навчають дітей у медичних закладах. Цьогоріч було відзначено вчителя історії з Дніпра – Євгена Кравченка.

Раніше він викладав історію у загальноосвітніх школах та у приватному ліцеї. Але коли дізнався про «Школи Супергероїв» – освітні осередки у лікарнях, де викладають для маленьких пацієнтів – погодився там працювати, не вагаючись. 

Наразі Євген Кравченко викладає в освітніх осередках «Школи Супергероїв», що діють на базі двох лікарень Дніпра. До кожного з учнів шукає підхід, прагнучи бути підтримкою, а не лише вчителем. 

«Брати з Бахмута. Вони прибули до опікового відділення. З опіками. Пʼятикласники. Вони намагалися розповісти і іноді розповідали доволі страшні речі. І ти мав це зрозуміти, вислухати, дати якусь підтримку, якесь розуміння того, що зараз все добре, зараз вони в безпеці», — пригадує педагог. 

Наталія Мосейчук, ведуча 1+1 Марафон, інтерв'юерка, кураторка Global Teacher Prize Ukraine та засновниця номінації «Вибір серцем», подякувала освітянину:

«Цей педагог пішов до дітей, у яких дуже важке життя. Він пішов сам. І він не просто викладав їм урок історії, а він з ними спілкувався про війну, про те, якою Україна буде далі. Розумієте? Коли ці діти сприйняли його за свого. І мене це надзвичайно розчулило».

Нагадуємо, що премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства. А також підкреслити важливість педагогів в Україні.

Премію для видатних учителів Global Teacher Prize Ukraine організує Освіторія за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Дія.Освіта, Мрія, фармацевтичної компанії Biopharma, KSE Foundation, Talents for Ukraine, Uklon, EdPro, Фонду освітніх ініціатив, Accord Group - Ukrainian digital company, видавництва Літера, Grade Education center, Авіації Галичини та книгарні Сенс, а також Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, який в межах премії підтримує спеціальну номінацію «Дошкілля». Група 1+1 media виступає генеральним медіа партнером, платформа кіно та телебачення Київстар ТБ, Суспільне Мовлення і Громадське радіо забезпечують інформаційну підтримку.

Читайте також