НовиниНовини20 вересня 2022

Голкіпер Олександр Шовковський став амбасадором суспільно важливого проєкту «Спортивний фронт»

«Я знаю: голкіпер захищає ворота від м'яча противника. Але як їх захистити від ворожої російської ракети? Я знаю: вболівальники можуть приймати гравця або ні.  Але як прийняти цю нестерпну тишу на трибунах? Сьогодні росія продовжує війну в Україні,  а російські спортсмени продовжують мовчати. І це мовчання — тиха підтримка терору. Я звертаюся до всіх, кого об'єднує любов до спорту! Ми не маємо мовчати!  Всі ми, весь демократичний світ, — єдина збірна у боротьбі за перемогу над злом!», — розповів у відео Олександр Шовковський. 

Окрім того, помічник головного тренера Збірної України зазначив, що нині абсолютно кожному важливо докладати максимум зусиль, аби весь світ знав, з чим українцям доводиться щоденно зіштовхуватися та які трагедії відбуваються в житті людей. 

«росія знищує, вбиває, катує наших людей. Нині Україна, як щит, стоїть перед усією Європою. Усі мають це розуміти і не мають стояти осторонь», — підкреслив Олександр. 

Відеоролик доступний до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону «Єдині новини». 

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — ТСН, «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також видання Tribuna.com. Ключові хештеги ініціативи — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate. 

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні п’ять відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський

Читайте також