НовиниНовини16 грудня 2020

Група 1+1 media підбиває підсумки осіннього сезону 2020

За результатами періоду вересень-листопад, канали медіахолдингу продовжують утримувати лідерські позиції за аудиторією 18-54, міста 50 тис.+. Загалом за підсумками трьох сезонів 2020 року, група 1+1 media продемонструвала найбільшу стійкість до змін, спричинених коронавірусом, серед інших медіагруп. 

Флагман медіагрупи — канал «1+1» — став лідером переглядів в осінньому сезоні у фінансовій добі (6:00-25:00) із часткою 11,0% за аудиторією Жінки 18-44 (міста 50 тис.+). Осінні ранки та вечори цього року глядачі також зустрічали і проводжали з «1+1»: канал посів перше місце у ранковому слоті в будні із часткою 11,5% – та очолив вечірній прайм сезону 19:30-24:00 із часткою 10,8%.

На вихідних із 19:30 глядачі також найчастіше за все обирали програми телеканалу «1+1»: загальна частка перегляду каналу у вечірньому праймі склала 13,3%. Насамперед це сталося завдяки двом успішним запускам Big Shows осіннього сезону на «1+1»: «Маскарад» та «Танці з зірками».

Перший епізод «Маскараду» зібрав частку 17,3% за комерційною аудиторією, після чого утримував лідерство у вечірньому праймі суботи із середньою часткою за сезон 15,0%. Улюблене шоу багатьох українців «Танці з зірками» ввірвалося у сезон із високою часткою – 19,3% – і надалі лідирувало у вечірньому прайм-таймі неділі з середньою часткою сезону 17,2%.

Також цієї осені українцям особливо смакували серіали: підтвердженням цьому є успіхи телеканалу «2+2», який врахував це та влаштував справжній осінній бум прем’єр. Осінній телевізійний сезон на «2+2» став найкращим за всю історію існування телеканалу завдяки успішним проєктам власного виробництва та довгоочікуваним прем’єрам детективних серіалів «Звонар-2», «Брати по крові-2», «Булатов» та екшн-детективу «Ангели». Середня частка дивлення каналу «2+2» в період показу прем’єрних серіалів у фінансовій добі склала 4,1% – і це більше, ніж будь-коли.

Канал «ТЕТ» розпочав осінній сезон стрімким злетом частки каналу до 4% за тиждень від старту і впевнено утримує позиції в ТОП-10 телеканалів. Особливі успіхи телеканал продемонстрував у перші вихідні, коли частка каналу зросла до 4,5% і стала абсолютним рекордом серед вихідних днів на «ТЕТ». Найуспішнішою серед прем’єр реаліті-шоу останнім часом стала прем’єра «Богиня Шопінгу. Екстремальний сезон», що зібрала середню частку 4,1%. Третій квартал 2020-го став найуспішнішим для каналу з 2015 року, середня частка склала 3,4% у фінансову добу: це на 13% більше до аналогічного періоду 2019 року. При цьому, частка буднів склала 3,6%, що на 15% більше у порівнянні з 2019, а частка вихідних зросла до 3,0% (+9% до цього ж періоду 2019). 

Дитячий телеканал «ПЛЮСПЛЮС» дивиться не тільки абсолютна більшість української малечі, але і їхні батьки: за результатами осіннього сезону 2020, «ПЛЮСПЛЮС» впевнено утримує позиції найкращого дитячого каналу та беззаперечне лідерство. Канал входить до ТОП-10 телеканалів за аудиторією 18-54 (міста 50 тис.+) з дітьми 4-13 років. Також є абсолютним лідером за аудиторією 4-14 (міста 50 тис.+). У вересні та жовтні частка каналу за комерційною аудиторією шість разів перевищувала показник 2,0%, середня частка каналу за період вересень-жовтень 2020 склала 1,5%.

«2020 рік видався непростим і для телеглядачів, і для медіагруп. І нас надзвичайно тішить, що незважаючи на жорсткі умови, коронакризу та карантин, ми змогли не тільки гідно завершити важкий весінній період, зокрема організувавши високотехнологічний фінал «Голосу країни», але й не скасували жодного проєкту та підготували максимум якісних продуктів та рішень до старту осіннього сезону. Більше того, нам вдалося запустити нове розважальне шоу «Маскарад», яке впевнено лідирувало у вечірньому суботньому праймі. Наші глядачі гідно оцінили старання медіагрупи, що підтверджується результатами переглядів – підсумки осені доводять це. Звісно, остаточні висновки будемо робити за результатами всього року, але вже можна стверджувати, що злагоджена робота всіх команд 1+1 media дозволить нам завершити рік із найменшими втратами серед медіагруп», — говорить Максим Кривицький, керівник «Телевізійного бізнесу», член правління 1+1 media.

*усюди, окрім даних телеканалу «ПЛЮСПЛЮС», зазначена аудиторія 18-54, міста 50 тис.+

Читайте також