НовиниНовини14 листопада 2017

Гук Марія - Інформаційний продюсер документальних фільмів (стажер)

Привіт. Мене звати Марія, я стажер інформаційний продюсер документальних фільмів. Інформація – як жінка, її потрібно, як одну справжню, шукати, ретельно перевіряти,  берегти і не відпускати. Це був перший урок мого стажування. Інформаційні стажери не сплять.  Вони слухають, споглядають, спілкуються. Інформація навколо нас, головне знати, як спіймати її за «хвіст» і зробити з неї «цукерку». В полі зору інформаційного продюсера документальних фільмів тільки реальні історії, не важливо сучасні вони або на сторінках давніх документів. Головне, щоб сценарій цих подій і доль писало саме життя. Тому ми шукаємо факти, людей всюди.  В архіві і бібліотеках, на вулиці і маршрутках, в книжках і у google. Тому роботу інформаційного продюсера документальних фільмів недарма порівнюють з роботою детектива.

Нас в команді троє дівчат. Якщо детальніше, наше стажування проходить у таких форматах. По-перше, ми отримуємо завдання з темою і шукаємо потенційних героїв, які пережили ті чи інші події і могли б поділитися враженнями. По-друге, ми вчимося спілкуватися з нашими потенційними спікерами. Як не відштовхнути людину, не злякати, розговорити і дістати необхідну нам інформацію. По-третє, ми опановуємо правила офіційної документалістики, як коректно і вірно складати запити. Якщо інформаційний продюсер не домовиться з установою, організацією чи людиною, зйомки не відбудуться.

У нас є і практичній бік нашого стажування. Наш керівник запрошує нас на зйомки програм, записи інтерв’ю. Щоб ми вчилися не тільки на своїх помилках, а й бачили, як це роблять професіонали.

Одночасно 1+1 Media  вже сприймає нас, як частину команди. Ми долучилися до інформаційного простору 1+1 Family. Нас запрошують на різноманітні лекції, семінари, флешмоби, екскурсії. Відбулася зустріч стажерів різних галузей. Ми поділилися досвідом, представили свої погляди на стажування.

Наше стажування продовжується, попереду нові знання, більше практики і досвід, досвід, досвід! 

Читайте також