НовиниНовини30 листопада 2023

«Як ти, брате»: у Києві презентують посібник з психологічної допомоги під час війни

16 грудня в Академії Патрульної Поліції України (вул. Святослава Хороброго 9) відбудеться презентація посібника з психологічної допомоги «Групи підтримки», створеного в межах суспільно важливого проєкту «Як ти, брате».

За статистикою, понад 90% опитаних українців мають хоча б один із симптомів тривожних розладів, а понад 50% – перебувають в зоні ризику розвитку труднощів, пов’язаних з психічним здоров’ям. Проєкт «Як ти, брате» на волонтерських засадах розробляє і поширює практичні посібники про те, як надавати базову психологічну допомогу під час війни. 

Посібники унікальні тим, що створені за сучасним практичним досвідом, а не як наслідок психологічних теорій. Написані таким чином, щоб їх могли легко й одразу використовувати всі українці, зокрема ті, хто мало знайомий з психологією. Вони містять чіткі алгоритми, які допоможуть людям без психологічної освіти підтримати тих, хто навколо, вислухати їх без виснаження та конфліктів, навіть коли вони самі знаходяться під стресом. 

Мета нового посібника в межах проєкту «Групи підтримки» — пояснити, як кожен може допомогти своєму оточенню стати ефективною групою підтримки для тих, хто цього потребує.

«Коли людина відчуває себе серед «своїх», їй стає легше поводитися природно та почуватися впевненіше. Якщо у групі вона отримує підтримку та нормальну реакцію на зміни, які з нею відбулися, вона починає приймати себе», — прокоментував засновник проєкту – психотерапевт і соціальний психолог Антон Семенов.

Автори зазначають, що групою підтримки може стати будь-яка група людей – і компанія незнайомців, що зігрівається у пункті незламності або знаходиться у бомбосховищі під час повітряної тривоги, і військові, які разом йдуть до найближчого села, і родина, що зібралася повечеряти. 

До медійної підтримки проєкту доєдналася 1+1 media, для якої тема ментального здоровʼя та якісної комунікації є пріоритетною.

Презентація посібника відбудеться 16 грудня (субота), 11.00 за адресою: Київ, вул. Святослава Хороброго 9, Академія Патрульної Поліції (прохідна ліворуч від будівлі)

Оскільки вхід на територію Академії Патрульної Поліції відбувається за списками, реєстрація обов’язкова (реєстрація припиняється 15.12 о 12.00).

Форма для реєстрації: https://forms.gle/Xvh95KUJPkEeFx727 

Ознайомитися з посібником можна на сайті проєкту yakty.com.ua: Групи підтримки 

За додатковою інформацією звертайтесь до Дар'ї Калабиної +38 (066) 852 7150, dashakalabina32@gmail.com або Антона Семенова (095 503 0665, www.facebook.com/anton.semenov1)

Читайте також