НовиниНовини24 липня 2024

Київстар ТБ нагородила переможця конкурсу Work in Progress під час закриття 15-го ОМКФ

Під час церемонії закриття 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю Head of Content платформи кіно та телебачення Київстар ТБ Марина Каплун вручила переможцю конкурсу Work in Progress грошовий приз у розмірі 50 000 грн. Нагороду отримав режисер та продюсер Антон Штука

У суботу, 20 липня, у столичному конгресно-виставковому центрі «Парковий» відбулася урочиста церемонія закриття 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю. На ній журі відзначило переможців національного та міжнародного конкурсу, а також переможців Work in Progress — конкурсу, роботи учасників якого знаходяться на фінальній стадії зйомок або перебувають на етапі пост-продакшену. 

Одним із його переможців, яких відзначило журі, став український режисер та продюсер Антон Штука. За документальний фільм «Останній Прометей Донбасу» він отримав приз від Київстар ТБ у розмірі 50 000 грн. Нагороду вручила Head of Content Київстар ТБ Марина Каплун, яка цьогоріч була в журі конкурсу, а сама платформа стала інформаційним партнером ОМКФ. 

«Ми всіляко підтримуємо молодих творців і бачимо майбутнє українського кінематографу величним, щоб увесь світ пишався нами. Антон Штука створив потужну непересічну роботу, не побоявшись пройти через дуже складні умови», — прокоментувала Марина Каплун. 

Своєю чергою Антон Штука зауважив, що його фільм про справжніх воїнів світла — працівників Курахівської ТЕС, що на Донеччині.

«Ми кожен день на собі відчуваємо відключення електроенергії. А стрічка якраз про працівників електростанції, які кожного дня знаходяться під обстрілами, але все одно продовжують працювати — нести людям світло. Мені здається, що цей проєкт дуже актуальний, тому радий, що його відзначили», — розповів режисер та продюсер стрічки Антон Штука. 

Окрім цього, Марина Каплун зауважила, що Київстар ТБ системно підтримує українських кінематографістів, саме тому починає роботу над створенням власного original контенту.

«Ми вже почали роботу над створенням ориджиналсів. Це будуть художні проєкти. Детальніше зможемо розповісти згодом», — проанонсувала Марина Каплун. 

Нагадаємо, 15-й Одеський міжнародний кінофестиваль проходив з 12 по 20 липня в Києві. Його головним медіапартнером стала 1+1 media.

Читайте також