НовиниНовини13 грудня 2019

Команда 1+1 Digital розробила генератор українського тексту – Джеджалик

12 грудня команда 1+1 Digital представила сервіс «Джеджалик» –  проєкт, який розроблений винятково під потреби кириличної типографіки, що зможе надавати  друкарські рекомендації для текстів українською мовою. Завдяки своєму функціоналу сервіс генерує український текст і розраховує його типографіку для найкращої читабельності, як із вказаних користувачем даних, так і  автоматично.

Сервіс є безкоштовним у користуванні та стане у нагоді редакторам, дизайнерам та усім охочим створювати  документи з високим рівнем читабельності. Сайт сервісу: http://dzhedzhalyk.com.ua/

Ідея запуску виникла з необхідності використовувати саме український текст у внутрішніх розробках групи 1+1 media. В основу створення випадкового тексту було покладено твори Івана Франка, тому проєкт назвали найбільш популярним псевдонімом письменника. Сервіс вже застосовується  дизайнерами команди 1+1 Digital для розрахунку читабельності шрифтів.

«95% інтернету – це текст. Сьогодні в Україні обмаль спеціалістів, які володіють навичками роботи з типографікою та шрифтами, до того ж мало хто звертає увагу на типографіку української мови, яка дуже відрізняється від латиниці й російської. А у світлі законодавчих змін, що наближаються та зобов’яжуть розробляти всі сайти та додатки українською мовою, наш сервіс, свого роду, унікальний інструмент, що пропонує типографічні рішення рідною мовою», – прокоментував Євген Демченко, арт-директор 1+1 Digital.

Читайте також