НовиниНовини5 лютого 2024

Кореспонденти ТСН перевірили, як переможці та фіналісти Нацвідбору на Євробачення 2024 знають правила української мови

Чи знають переможці Нацвідбору, скільки літер в українському алфавіті? За що YAKTAK вибачався перед своєю вчителькою? І чому Melovin спітнів, зустрівши журналістів?

Кореспонденти ТСН Дмитро Фурдак та Інна Лебеденко побували за лаштунками фіналу Національного відбору на Євробачення у новому випуску проєкту «Балачки язиком з Лебеденко й Фурдаком» на Youtube-каналі ТСН.

І почали з переможців Національного відбору — дуету Alyona Alyona та Jerry Heil. Чи знають виконавиці, скільки літер в українському алфавіті? 

Alyona Alyona вважає, що літер трохи більше 20. Втім, її виправила Jerry Heil — 33 літери.

Наступне питання — що таке вивірка? 

«Сумка? Вимірювання?», — намагається вгадати Alyona Alyona.

Та все набагато простіше. Вивірка — це білка.

Виконавець YAKTAK закінчив школу зовсім нещодавно, тож правила української мови у пам’яті ще мали б бути свіжими. Принаймні, так вважали Інна Лебеденко та Дмитро Фурдак. 

«...гурт “Tvorchi”, і, зокрема, в їхній пісні є такі слова “незважаючи на біль, я продовжую свій бій”. То якого роду слово “біль”?», — питає Інна Лебеденко.

«З подвохом (питання - ред.). Головна — це коли вона, в голові. Жіночий рід? А тут біль напевно чоловічого роду», — міркує YAKTAK і одразу перепрошує у своєї вчительки за незнання правил. Бо відкриттям для нього стало те, що в українській мові слово «біль» в принципі чоловічого роду. 

Останнім у випуску з’явився Melovin. Він був відвертим.

«Я можу вам щиро зізнатися, що я правил української мови не знаю, я іду по-наітію», - відповів він. 

Та відмінки перелічити співак все ж зумів.

«Як добре, що у мене мейк і не видно, як пот тече», - каже Melovin.

Чи впорався Melovin зі закінченнями? І яке завдання виявилося найскладнішим для всіх учасників Національного відбору на Євробачення? Дивіться у новому випуску проєкту «Балачки язиком з Лебеденко й Фурдаком» на Youtube-каналі ТСН за посиланням https://bit.ly/3SqfgXg.

Читайте також