НовиниНовини5 грудня 2018

Корпоративному благодійному фонду групи 1+1 media виповнився один рік

Корпоративному благодійному фонду групи 1+1 media «Ти не один», який у 2017 році було засновано рішенням наглядової ради, виповнився один рік. У рамках таких основних напрямків діяльності фонду, як розвиток нації, що мріє, забезпечення доступу до освіти, розвиток безбар’єрного суспільства та допомогу воїнам АТО, їх реалізація знайшла відображення у трьох основних проектах  – «Здійсни мрію», «Право на освіту» та «Переможці».

Навесні 2018 року на замовлення фонду було проведено перше соціологічне дослідження «Про що мріють українські діти?», у якому взяли участь 302 дитини віком 5-12 років з Києва та ще 5 найбільших міст України. Результати приголомшили: лише 10% маленьких пацієнтів лікарень мріють без обмежень і без бар’єрів, 90% мають практичні мрії і бажання, однак здебільшого вони матеріальні. Серед здорових дітей частка «мрійників» ще менша – 5%. Однак, у дітей, які зіштовхнулись зі складними захворюваннями, кількість матеріальних бажань вдвічі менша.

Отримана інформація спонукнула започаткувати масштабний арт-марафон #МояДитячаМрія. У червні 2018 року на Пейзажній алеї у Києві було створено найбільшу в Україні арт-стіну, а у вересні арт-марафон почав крокувати країною – керівник фонду Власта Шовковська разом з кураторами проекту – ведучою ТСН Лідією Таран і ведучою «Профутбол» на каналі «2+2» Олександрою Лободою – відвідали вже шість міст України і зібрали 87 тис. малюнків з мріями. Також за рік існування фонду реалізовано понад 50 грандіозних мрій, до реалізації долучилися відомі артисти, ведучі, спортсмени – Тіна Кароль, Діма Монатик, Дмитро Комаров, Ірина Дерюгіна, Время и Стекло та інші.

У планах на наступний рік – продовжити спонукати та мотивувати дітей мріяти, вірити у силу мрій і з допомогою арт-терапії допомагати лікувати складні захворювати та прискорювати реабілітацію й одужання. Арт-марафон #МояДитячаМрія продовжить крокувати українськими містами, щоб зібрати 100 тис. мрій, аби разом із партнерами, соціально-активним бізнесом і фондами вже наступного року втілити їх у життя.

«Дітям в лікарнях – шкільне навчання!» ‒ таким гаслом супроводжується проект «Право на освіту», який став безпрецедентним рухом «знизу» за зміни в українській школі. Команда проекту на чолі із кураторкою та ведучою ТСН і програми «Право на владу» Наталією Мосейчук почали з того місця, де діти, вже в силу проблем зі здоров’ям, обмежені в доступі до багатьох речей. Освіта – найголовніша з них. Цей проект спрямований зробити життя маленьких пацієнтів повноцінним та насиченим навіть у стінах лікарень. Так, у вересні цього року разом з партнером – ГО Small Heart with Art – при Охматдиті відкрито Школу супергероїв. Також завдяки проекту «Право на освіту» та за підтримки партнера Liko-School пацієнти дитячого відділення Національного інституту раку тепер теж можуть навчатися за шкільною програмою. І нещодавно, під патронатом «Академія +», була відкрита школа у Дитячій лікарні №7. Три області розглядають можливість відкрити школи у дитячих обласних лікарнях. У планах фонду до 2022 року відкрити 33 школи у лікарнях. У тому числі в опіковому центрі м. Києва, де, за статистикою, протягом року перебувають до 800 дітей шкільного віку. Проект «Школа у лікарні» переміг у Громадському бюджеті Києва на 2019 рік. Його підтримали більше 1 800 киян. 

Ще у 2016 році ТСН, в особі кураторки та ведучої Соломії Вітвіцької, і журнала VIVA ініціювали проект «Переможці» та присвятили його ветеранам АТО, волонтерам і паралімпійцям, які не втратили силу духу, з метою їх спортивної і психологічної реабілітації та успішної інтеграції у суспільне життя. З 2017 року проект також знаходиться під патронатом благодійного фонду «Ти не один». За цей час проект відвідав 22 міста України та побував у 20 країнах за кордоном – загалом 400 виставкових днів. Три «переможця» вступили у вищі навчальні заклади, вісім – представили Україну на Invictus Games, Марафоні морської піхоти у США. Дев’ятеро учасників під час проекту створили родини. Проект триває, і наступного року вразить українців і світ своїм продовженням.

Також за рік існування фонду його команда за підтримки телеканалу «1+1» провела два благодійних телемарафони, під час яких було не тільки було популяризовано тему благодійності, але й зібрано майже два мільйони гривень на реалізацію благодійних проектів.

Влітку 2018 року благодійний фонд групи 1+1 media «Ти не один» посів перше місце у номінації «Благодійність у медіа» Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Читайте також