НовиниНовини12 січня 2018

Мартиненко Тетяна - Копірайтер (стажер) Телеканал 1+1

Для мене стажування на 1+1 здавалось чимось абсолютно недосяжним. Навіть не віриться, що цю статтю я пишу, вже сидячи у кріслі  офісу каналу, а поряд – перепустка стажера. Колись, ще у дитинстві, я дивилась випуски ТСН і мріяла, що одного дня усе-таки  потраплю до найбільшого медіа-холдингу  країни. Саме так і сталось. Але для цього потрібно було докласти чимало зусиль: час для зйомок відеорезюме, сміливість для подачі заявки, креатив у виконанні тестового завдання і найголовніше - неабияка стресостійкість під час проходження співбесіди.

Приємно дивує офіс 1+1 Media. Тут цікаве усе. Із першої ж секунди складається враження вільного простору: довгі коридори, прозорі світлі кабінети, мотивуючі написи на стінах. Ти ніби одразу потрапляєш у своє середовище.

Перший робочий день: страх, ніяковість, переживання, ще й комп’ютер постійно мене не слухався. Я отримала місце стажера – копірайтера  у відділі промо, навіть не уявляючи, що мені, філологу за освітою, потрібно буде навчитись рекламувати! Так, саме вигадувати тексти, щоб анонсувати фільми, програми, шоу так, щоб «продати», щоб глядач звернув увагу, подивився.

Ще місяць тому я навіть приблизно не уявляла, що робить копірайтер. Зараз я можу окреслити цю професію так – слово+креатив, тобто копірайтер – це людина, яка вигадує ідеї і підбирає слова, у які ці ідеї найкраще вкласти. Але мене швидко ввели в курс справи і тут почалось…теги, стрейтменти, плашки, тінти, слоти і ще багатьма новими словами поповнився мій словниковий запас. Найбільшим моїм захоплення стало те, що робочий час проходить за креативом та вигадуванням, а дуже часто – за переглядом передач чи серіалів, копірайт до яких треба придумати. Цікавою є також робота із режисером під час монтажу роликів та анонсів, тут треба навчитись працювати у парі, з одного боку - відстоюючи свої ідеї, з іншого -  дослухаючись до ідей колег.

Я отримую величезну кількість практичних навичок, які неможливо отримати ніде, окрім як безпосередньо виконуючи завдання наставника. Тут не буває двох однакових днів, кожного разу я приходжу із цікавістю (а що ж сьогодні?) і отримую нові завдання.

Коли перший ролик, до роботи над котрим я була долучена, взяли у ефір, моїй радості не було меж, я показала його ледь не кожному знайомому. І раптом стало зрозуміло, що те, чим я займаюсь - приносить не лише задоволення, а і результатJ. 

І, до речі, стажер на 1+1 ніколи не відчує себе покинутим. Нами опікуються: проводять вступну презентацію, екскурсії офісом та до студії ТСН і Сніданку з 1+1, тренінги, майстер-класи. Ми можемо запитати і завжди отримаємо відповідь.

Стажування в 1+1 Media – можливість. Можливість розкрити себе, спробувати багато нового, познайомитись із професіоналами своєї справи і стати частиною значного та масштабного. І найважливіше у стажуванні – не змарнувати цю можливість та використати її на повну. 

Читайте також