НовиниНовини13 травня 2022

Match for peace: українські артисти закликали застосувати процедуру екстракції для «Азовців»

Крім цього, сьогоднішній матч співпав з важливою датою – 95-річчям футбольного клубу «Динамо Київ». Клуб зі славетною історією, традиціями та великими досягненнями було засновано рівно 95 років тому, 13 травня 1927 року.  «Динамо» – найбільш титулований клуб України. Кияни двічі в своїй історії здобували Кубок володарів Кубків та одного разу Суперкубок Європи. 29 разів «Динамо» ставало чемпіоном. Серед знаменитих гравців «Динамо» три володарі Золотого м’яча – Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко. Легендарний тренер Динамо Валерій Лобановський, який помер рівно 20 років тому, вважається одним з найкращих футбольних спеціалістів свого часу. Саме він був тією людиною, яка задала цілий вектор розвитку футбольної науки.

Нагадуємо, усі виручені від продажу квитків гроші, а також донати, які надходитимуть упродовж телевізійної трансляції, будуть спрямовані на вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні. Зокрема, кошти безпосередньо потраплять на рахунки Міністерства соціальної політики України і підуть на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини тощо. 

Ініціатори проєкту Match for peace #StopWarInUkraine — футбольний клуб «Динамо», який 13 травня святкуватиме своє 95-річчя, та один з найбільших медіахолдингів у Східній Європі 1+1 media. Проєкт реалізується за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства соціальної політики України. Співорганізатором благодійного туру ФК «Динамо» є Максим Радуцький. 

Усі фінансові витрати в межах проєкту покриває футбольний клуб «Динамо Київ».

Читайте також