НовиниНовини18 вересня 2024

На «Книжковій країні» встановлять рекорд з одночасного читання

Понад 100 людей читатимуть вірші Василя Стуса

26 вересня о 16:30 у рамках фестивалю «Книжкова країна» відбудеться встановлення національного рекорду України: 100 людей разом читатимуть книгу. Подія проходитиме на галявині перед першим павільйоном ВДНГ. Щоб досягти рекорду, учасникам треба буде читати вірші вголос протягом п’яти хвилин. Обрана книга — збірка «Василь Стус. Вибране». 

«Ми віримо, що любов до читання здатна об’єднувати людей. Саме тому ми хочемо зафіксувати цей дивовижний процес шляхом встановлення рекорду. Книгу обрали також усвідомлено — прагнемо вшанувати творчість легендарного українського поета Василя Стуса», зазначають у команді «Книжкової країни». 

Взяти участь у встановленні рекорду може будь-хто: щоб долучитися, потрібно  заповнити форму за посиланням. У день заходу кожен учасник отримає закладинку, що слугуватиме пропуском на подію, а після встановлення рекорду зможе залишити книгу Стуса собі як пам’ять про цей унікальний досвід.

Фестиваль «Книжкова країна» відбудеться вдруге 26–29 вересня на ВДНГ. Традиційно він об’єднає письменників, блогерів, читачів — та всіх, хто хоче приємно провести час у компанії однодумців. Програма фестивалю доступна на сайті заходу

Акредитація ЗМІ на фестиваль — за формою

Читайте також