НовиниНовини6 липня 2017

Ніконенко Вікторія - Кореспондент (стажер) ТСН - про своє стажування

 «What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly? »  

Процитував мені мій хороший знайомий і допоміг зняти відео резюме, хоча й бажаної вакансії на той момент не було. У відео я сміливо заявила, що я - починаючий кореспондент і хочу працювати на 1+1. Саме це загадала і з новорічним келихом шампанського.

Я давно знала про програму стажування, але завжди було купа «але». Тоді я жила у Харкові, вже мала роботу і не мала журналістської освіти. Але мала мрію. І от, через декілька днів після моїх зйомок, як на замовлення, виходить вакансія Кореспондент ТСН. Чи вірю я у знаки долі? Певно, що так. Я відправила своє відеорезюме і далі все було як у кінострічці: поїзди, співбесіди, нервування, переїзд.

Зараз, майже півроку потому, доводиться перегортати сотні фотографій у телефоні, аби згадати ті перші дні. Ось вони - перепустка, перше фото з новорічними літерами ТСН, ньюзрум, апаратна, і найзаповітніше - студія. А ось і перші світлини на робочому місці. Пам’ятаю, спочатку в мене не було власного робочого місця і шеф-редактор запропонувала стіл журналіста, який був у відрядженні. Ним виявився Олександр Загородний. Це вже потім ми роззнайомилися і навіть потоваришували, з ним я написала і один з перших своїх сюжетів.

Та я дуже добре пам’ятаю, як тамувала подих, коли вперше після сюжету в ефірі звучало моє прізвище. Я попросилася на зйомки з Дімою Фурдаком. Знімали про готовність готелів для Євробачення. Він довірив написати власний сюжет. Звісно, відредагував його, а потім прозвучало питання: «Монтувати вмієш?». Звичайно ж, монтує режисер монтажу, але журналіст теж бере активну участь. Так, в той день був і мій перший монтаж сюжету.

Вже потім Дмитро став моїм куратором. Коли ви обираєте куратора, готуйтеся, що ви будете з ним майже нерозлучні. Бо саме з ним потім і на вечірнє ввімкнення з Софіївської площі, і в суди, і в Адміністрацію Президента, і на «Голос Країни» також. Яка я була щаслива, коли, зайшовши на бекстейдж Голосу, Дмитро віддав мені мікрофон і сказав: «Працюй!».

Після були вже самостійні зйомки. Спочатку довіряли лише синхрони - коротенькі інтерв’ю. Згодом разом із продюсерами розробляла і власні теми, які потім перетворювались на сюжети. Не так давно перший сюжет зазвучав і моїм голосом. Мій тато тоді сказав: «Не думав, що це ти звучиш!».

Та лише роботою моє стажування не обмежилося. Були і екскурсії офісом, і тренінги, і креативні майстер-класи. Я в захваті від історій подорожей Наталочки Щуки і тепер знаю багато цікавих місць, які точно варто відвідати. Я завжди була дуже спортивною людиною. Якось на внутрішньому порталі побачила, що 1+1 бере командну участь у марафоні. Я постукала і мені відчинились і ці двері. І ось я вже біжу благодійний забіг Переможці разом з усією командою плюсів в яскраво-жовтих фірмових футболках!

Цей рік є знаковим не лише для мене, а й для самої ТСН. За час мого стажування в нашому ньюзрум готувалися не тільки випуски для ефіру, а і Музей Новин, проект Переможці-2, Незалежність очима ТСН. Події тут просто вирували. Працювали, хвилювалися і бігали абсолютно усі - від операторів до головного продюсера. За що я вподобала новини - ти завжди в курсі всіх подій. Ні, навіть не так, ти в епіцентрі цих подій!

 

Читайте також