НовиниНовини20 квітня 2018

Петлицький Андрій - Молодший інженер (стажер)

Ще коли я навчався в школі, мені почало подобатися телебачення. Не в сенсі просто дивитись його, а мені хотілось бути причетним до створення телевізійного контенту. Упродовж кількох років я самостійно навчався фото і відеозйомці, монтажу та комп’ютерній графіці, але водночас мені подобалась сфера інформаційних технологій. Тому я і вступив на факультет інформаційних технологій одного з київських університетів.

Зараз я вже на 4 курсі і мені потрібно вирішувати, ким я хочу бути. Завдяки пораді друзів про те, що на 1+1 відкрився набір на початок стажування, я зайшов на сайт і подивився усі вакансії. Вже через хвилину я знайшов ту вакансію, яка об’єднує в собі і творчі, і технологічні вміння – інженер графічних систем. 

Протягом перших трьох місяців стажування нас навчали і давали завдання по усім напрямкам іт-інженерії. З самого початку були завдання рівня практичних робіт на парах в університеті, але згодом почались суто професійні речі, пов’язані безпосередньо з телебаченням. Колектив, в якому ми (стажери) опинились – це команда справжніх професіоналів своєї справи, які з радістю тобі допоможуть у вирішенні певних питань, а також розкажуть і покажуть те, що не вийшло «прогуглити». Таким чином, вже за 3 місяці стажування, я дізнався настільки багато нової і, головне, корисної інформації для подальшої роботи, яку деінде я б отримати і вивчити не зміг. Вже зараз ми вивчаємо саме графічні системи, завдяки яким, наприклад, глядачі можуть бачити у прямому ефірі ТСН титри, графіку на задньому екрані ведучих, 3D-графіку прямо у студії та багато іншого. А декілька тижнів тому їздили для налаштування прямого включення на FootballHub.

Я вдячний програмі стажування "Ближче до ТБ" за всі знання, які отримав і ще буду отримувати. І зараз, перебуваючи всередині великого колективу 1+1 ти розумієш, що ти не один.

Читайте також