НовиниНовини17 лютого 2021

Проєкт «Україна. Повернення своєї історії» на 1+1 вийшов за рамки телеекранів

Тоді, у 2016 році, під час зйомок історичного детективу команді проекту вдалося віднайти справжнє обличчя Князя. Адже під час пошуків, дослідники дійшли висновку, що реконструкція обличчя Ярослава Мудрого, які всі знають із зображень у підручниках та пам’ятниках — хибна. Тридцять науковців: криміналістів, антропологів, археологів півроку шукали відповідей у секретному архіві Ватикану та інших сховищах по всьому світу. Врешті науковцям вдалося віднайти справжній портрет видатної постаті. І от тепер, проєкт вийшов за межі телеекранів.

«Телеканал 1+1 продовжує свою місію повернення українцям справжньої історії. Те, що відбулося в «Софії Київській» – це продовження проекту «Україна. Повернення своєї історії». Це історія того, як наші дослідження, які були у фільмі, виходять за рамки телеефіру і стають доступні усім. Ми робим це тими засобами, які зрозумілі і цікаві вже молодій аудиторії», — каже автор проектів «Таємниці великих українців», «Україна. Повернення своєї історії» та «Скарби нації» Акім Галімов.

Відео за посиланням

Нагадаємо, у другому фільмі «Таємниці великих українців» глядачі дізналися, чому замість почесного місця на пантеоні європейських монархів, Анна була забута на тисячоліття. Сьогодні європейські історики припускають, що причиною міг стати норов української жінки, до якого не були готові у патріархальному суспільстві середньовічної Європи. З постаттю Анни Київської пов’язані таємниці, які можуть розповісти про нашу роль в історії Європи.

Наступна серія циклу документально-історичних фільмів буде присвячена визначній постаті, історію якої знає кожен українець, — Роксолані. Але чи дійсно вона була такою, як зображають її у творах та фільмах, — глядачі 1+1 дізнаються вже цієї неділі о 18:20.

Дивіться «Таємниці великих українців» щонеділі о 18:20 на телеканалі 1+1. 

Читайте також