НовиниНовини28 лютого 2020

Роз’яснення групи 1+1 media щодо кодування телеканалів на супутнику

Сьогодні, 28 лютого 2020 року, відбулася зустріч керівників провідних українських медіагруп з Президентом України Володимиром Зеленським.

Внаслідок зустрічі було вирішено: забезпечити до 16 березня 2020 року запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів медіагруп; забезпечити розширення покриття цифровим телебаченням Т2; розробити операторами супутникового телебачення соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою.

Більшість ЗМІ розтрактували перший пункт як остаточне рішення про повноцінне розкодування телеканалів на супутнику. Хочемо звернути увагу, що на офіційному сайті Президента України йдеться не про розкодування телеканалів на супутнику, а про запуск до 16 березня 2020 року незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів провідних медіагруп.

Було погоджено, що до зазначеної дати мають бути запущені чотири міжнародні версії телеканалів. Станом на сьогодні, дві із них, а саме міжнародна версія телеканалу «1+1» («1+1 international») та «Інтер» («Інтер+»), вже мовлять на супутнику, таким чином забезпечуючи українських громадян доступом до актуальних новин.

З огляду на мету забезпечити громадян, які проживають на територіях вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територіях, безкоштовним доступом до українського телебачення найближчим часом будуть переглянуті програмні сітки міжнародних версій телеканалів із врахуванням обмежень на доступність контенту основних версій каналу для міжнародної дистрибуції. Це означає, що програмна сітка цих телеканалів не буде повністю дублювати сітку закодованих мовників та включати лише ті телевізійні продукти, мовлення яких у відкритому доступі буде погоджено з правовласниками контенту.

Читайте також