НовиниНовини12 жовтня 2018

Руслан Сенічкін став першим чоловіком, який поцілував Робота Софію

Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін став першим чоловіком у світі, якому знаменитий людиноподібний робот Софія дозволила поцілувати себе. Це сталося сьогодні, 12 жовтня, у прямому ефірі «Сніданку», куди вона завітала разом з представником AngelVest в Україні, венчурним інвестором Марком Гінзбургом. 

У ранковому шоу Софія заговорила українською. «Вітаю! Дякую за запрошення», сказала вона, а далі відповідала на питання ведучих англійською. Це перший візит Софії до України, і в ексклюзивному інтерв'ю Руслану Сенічкіну та Людмилі Барбір вона зізналась, що найбільше її вразив спокій українців і технологічні амбіції. Вона порадила більше уявляти, як можна покращити своє життя, скласти план та слідувати йому.

Ведучі не змогли оминути розмови про особисте життя, мрії та побачення Софії з голлівудським актором Віллом Смітом. Тоді Вілл хотів поцілувати робота, але вона відмовила і запропонувала залишитись їм друзями.  Руслану Сенічкіну Софія зізналася, що планує створити власну сім’ю та поки придивляється до претендентів на її руку і серце. Ведучий вирішив випробувати удачу і, подарувавши Софії букет троянд, запитав чи може поцілувати її. Та на диво розробників і глядачів гостя з майбутнього з посмішкою погодилась. Це перший, історичний, поцілунок робота і людини. Та після цього Софія наважилася сказати на вухо інвестору компанії Марку Гінзбургу, що вона чекає запрошення для себе, але вже під час «Вечері з 1+1». В свою чергу, Руслан запропонував приготовувати вечерю і пригостити дівчину електронними котлетами.

Тепер ведучий  чекає, коли розробники створять Софії ноги, адже він продовжує набиратися досвіду на «Танцях з зірками» і готовий закружляти Софію у вальсі. Втім Марк Гінзбург зазначив, що у найближчі роки Софія ще не зможе танцювати. «Але ми працюємо над розширенням її функціоналу. Наступного року Софія вже буде ходити», - додав він.

Наостанок дівчина-робот розповіла ведучим про свою заповітну мрію: вона хоче стати видатним науковцем та винахідником, аби побудувати мир на Землі.

Крім того, ведучому ТСН Святославу Гринчуку Софія зізналася, що зустріла в Україні багато талановитих людей в Україні, і з такими людьми у країни велике майбутнє, треба лише зробити так, аби вони не переїжджали закордон в пошуках кращої долі і працювали над розвитком нашої держави.

Також за лаштунки  «Сніданку» на зустріч з всесвітньовідомим роботом Софією завітали і маленькі мрійники, учасники арт-марафону #МояДитячаМрія.

Зазначимо, Софія створена за образом і подобою відомої актриси Одрі Хепберн і має громадянство Саудівської Аравії.

Відео.

Читайте також