НовиниНовини28 листопада 2017

Руслан Ярмолюк та Валерій Ситюк отримали державні нагороди Президента України

Вчора, 27 листопада, в колі колег з ТСН та «Спецкору» ведучий та спеціальний кореспондент Руслан Ярмолюк разом із оператором Валерієм Ситюком отримали державні нагороди Президента України, які їм особисто вручив Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко. 

«Коли ми з колегами готували подання про нагородження державними відзнаками Руслана та Валерія, дуже хотілося до цих офіційних слів «за значний особистий внесок, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність» додати ще одне важливе уточнення - «за бойові заслуги»»- зазначив  Олег Наливайко під час нагородження.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=2aKXzcNrA1o 

Напередодні урочистої церемонії Руслан та Валерій завітали до студії «Сніданку з 1+1». Телевізійники, які з перших днів висвітлюють події на Сході України, поділилися вражаючими історіями про свої найнебезпечніші відрядження. Зокрема, Руслан Ярмолюк пригадав перші зйомки у Донецькому аеропорті: 

«В момент виїзду з Донецького аеропорту я вперше відчув страх. Тоді всі дороги до літовища були непідконтрольні українським військовим і постійно обстрілювались.  Заїзд та виїзд з аеропорту здійснювався тільки вночі, без світла у забитих солдатами бронетранспортерах. Дорогою назад наш БТР заглох, почався обстріл. Я дивився у маленьку щілину назовні, бачив, як поруч розриваються снаряди, і тоді з’явилося відчуття, що смерть вже десь близько» - згадав спецкор Руслан Ярмолюк.

В свою чергу, оператор Валерій Ситюк, який вже 4-й рік працює з кореспонденткою Євгенією Цвєтанською в зоні АТО на Луганському напрямку пригадав перший обстріл, у який вони потрапили на 29-тому блокпості:

«Ми приїхали з Женею туди подивитися, яка на блокпості ситуація, оскільки коли ми там були вперше, у хлопців не було майже нічого. Вже після наших перших сюжетів туди завезли нові перекриття, мішки, укріпили бліндажі. Тоді ми тільки закінчили зйомку, вже просто стояли спілкувались. І в цей момент ми почули постріли, зрозуміли, що це міномет, хлопці нам одразу показали напрямок в те новеньке укриття. Нас туди набилося 25 чоловік, і так ми там і просиділи хвилин 40» - пригадує Валерій.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=afFJbOi3P5E 

Нагадаємо, з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку указом Президента України ведучий та кореспондент програми «Спецкор» на каналі «2+2», журналіст ТСН  Руслан Ярмолюк був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, а оператор ТСН Валерій Ситюк - медаллю «За працю і звитягу».

Читайте також