НовиниНовини23 квітня 2018

ТСН допомогла зібрати 130 тисяч євро на лікування маленького Микити

У підопічного «ТСН. Допомога» Микити – лейкемія, рак крові. Останні півтора року він жив у відділенні столичного «Охматдиту» із надсуворим режимом і не на секунду не міг покинути свій маленький стерильний бокс. В Україні хлопчику майже не давали шансів на одужання. За кордоном у лікарів більш оптимістичні прогнози, однак дороге лікування батькам самотужки оплатити не під силу – у короткі строки треба було зібрати 130 тисяч євро. Найкращий друг Микити – Лука дізнавшись про його хворобу, почав шукати потенційних донорів серед своїх однокласників. Коли йому пояснили, що дітки не можуть виступати донорами – організував благодійний ярмарок зі збору коштів на лікування друга. Лука дуже розраховував на підтримку дорослих, але переймався, раптом їм байдуже на діток, котрі хворіють.

Після того, як у січні зворушливу історію дружби двох хлопчиків розповіла ТСН, на картку мами Микити щохвилини стали надходити кошти – від тридцяти – до тридцяти тисяч гривень. За місяць силами небайдужих людей вдалося зібрати необхідну суму. Микиту погодилася прийняти на лікування польська клініка. Дуже швидко для нього знайшли донора кісткового мозку та нарешті призначили дату шпиталізації.

Хлопчик вже знаходиться у лікарні. В аеропорті туди його проводжали найліпший друг Лука та ведуча ТСН Наталія Мосейчук, яку свого часу у прямому ефірі історія хлопців розчулила до сліз та яка долучилась до оперативного збору коштів.

«Ми зробимо все, що можливо, аби ця історія закінчилася добре! В онкології ніколи і нічого неможна спрогнозувати на 100 відсотків», - кажуть польські медики.

Відео.

Лікарі пояснюють: Микита в тяжкому стані, і попереду в нього довгий шлях до одужання. Уже сьогодні розпочинається курс високодозної хімії. Потім сама операція, після якої щонайменше чотири тижні Микита перебуватиме в стерильному боксі. Хлопчик мріє скоріше одужати та знову зустрітися зі своїм другом. ТСН дякує усім небайдужим глядачам та слідкуватиме за перебігом подій.

 

Читайте також