НовиниНовини26 серпня 2020

«Тим, кому ми вдячні»: як пройшов спецвипуск «Сніданку з 1+1» до Дня Незалежності

До Дня Незалежності України «Сніданок з 1+1» провів особливий ефір, присвячений людям, яким країна вдячна за цей рік. Спецвипуск «Сніданку з 1+1» 24 серпня став лідером у ранковому слоті з 6:30 до 11:30 годин та пройшов з найвищими показниками телеперегляду. Рейтинг вчорашнього випуску за аудиторією 18-54 (50+) склав 1.0%, частка — 11.4%.

Традиційно, у святковій студії працювали всі четверо ведучих — Єгор Гордєєв, Неля Шовкопляс, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір. Зірки були одягнуті у патріотичні вишиванки, а звичну терасу «Сніданку з 1+1» прикрасили польовими квітами, вінками, колосками з полів пшениці та жита.

Спецвипуск під назвою «Тим, кому ми вдячні» команда ранкового шоу присвятила людям найрізноманітніших професій, яким українці завдячують безпечним та комфортним життям. Сюжети про героїв цього року підготували ведучі, які напередодні поїхали у різні куточки України, щоб особисто познайомитися з цими надзвичайними людьми.

Так, Єгор Гордєєв розповів історію сміливої лікарки із Чернівців Наталії Костіной, яка першою зустріла Covid-19 в Україні. Руслан Сенічкін поїхав у гості до Олега Карамова — 28-річного військовослужбовця, який вже сьомий рік поспіль захищає Україну на Донбасі. Людмила Барбір підготувала чуттєвий сюжет про вчительку з Харківської області Ольгу Халепу, по незвичайним реп-урокам якої під час карантину дистанційно навчалися школярі зі всієї України. А Неля Шовкопляс познайомила глядачів із самовідданим вогнеборцем Сергієм Решмеділовим — командиром загону пожежників, які в цьому році першими зустріли одну з найпотужніших пожеж Чорнобильських лісів. 

Також під час вчорашнього ефіру «Сніданок з 1+1»презентував надихаючий патріотичний ролик, в якому популярні українські зірки виконали Гімн України у різних музичних інтерпретаціях. У ньому знялися Віра Кекелія, Євген Хмара, Freedom Jazz та Kozak System.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=HYZ4W9U335s

Під акомпанемент піаніста-віртуоза Євген Хмари починає виконання головної державної пісні співачка Віра Кекелія. Ніжні музичні ритми підхоплює український гурт Freedom Jazz, додаючи мелодії вже іншого, джазового звучання. Далі рядки Гімну у більш роковому стилі інтерпретує гурт Kozak System. А в кінці всі зірки разом виконують приспів.

Знімали ролик у Києві. На відео Євген Хмара та Віра Кекелія, Kozak System, Freedom Jazz з’являються на трьох різних відкритих майданчиках, з яких відкриваються фантастичні види на Київ. Крім того, у ролику також показані кадри з неймовірними українськими пейзажами — морями, горами, лісами та лугами, а також визначними культурними пам’ятками.

Над створенням ролику працювала команда «Сніданку з 1+1». Головний режисер — Дар'я Качковська, креативний продюсер — Iрина Гулей,  Режисер відеокліпу — Тетяна Алферова, оператор — Антон Iванов, звукорежисер — Сергій Русанов, режисер монтажу — Роман Кудря, Оранжування — Євген Хмара.

Гостями святкового ефіру стали гурти Беz Обмежень, Скай, Kozak System, The Hardkiss та співачка Тіна Кароль. Крім того, спеціально для Дня Незалежності відомий мовний експерт Олександр Авраменко разом з цьогорічними рекордсменами ЗНО провів урок української мови просто неба. А кулінарний експерт Євген Клопотенко приготував у студії «найбільш українську» страву — автентичну українську качану кашу. Особливий сюрприз для глядачів підготувала і наймолодша ведуча Єфросинія Мельник, яка наживо з Майдану Незалежності прочитала вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну». 

Читайте також