НовиниНовини25 лютого 2020

У відповідь на звернення народного депутата партії «Європейська Солідарність» Володимира Ар’єва

У відповідь на звернення народного депутата партії «Європейська Солідарність» Володимира Ар’єва хочемо прокоментувати, що група 1+1 media розцінює цю та інші заяви депутата як політичний популізм на чутливій темі, а його судження про нашу колегу Олену Єремєєву – як оціночні та необґрунтовані.

Зауважимо, що внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань жодним чином не свідчить про вчинення нашою колегою кримінального правопорушення та факт його вчинення взагалі.

========

У відповідності до ст.214 Кримінального процесуального кодексу України слідчий (прокурор) після подання заяви зобов’язаний у будь-якому випадку внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. 

Отже, при відкритті кримінального провадження, орган досудового розслідування не визнає факт вчинення злочину, не надає оцінку викладеним у заяві про вчинення злочину обставинам, а лише формально розпочинає виконання передбачених законом процесуальних (слідчих) дій. 

Зауважуємо, що відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також