НовиниНовини26 травня 2023

«Звільнені міста»: 1+1 media реалізовує кампанію солідарності та відновлення

З травня 2023 року 1+1 media втілює комунікаційну кампанію «Звільнені міста» за підтримки благодійної організації «Смарт Ангел»

З травня 2023 року 1+1 media втілює комунікаційну кампанію «Звільнені міста» за підтримки благодійної організації «Смарт Ангел». Метою проєкту є зміцнення зв’язку з українцями, які пережили тимчасову окупацію рф та відчули на собі всі жахіття війни.

«Нині, коли Сили оборони знищують ворога та звільняють тимчасово захоплені території, українцям, які пережили окупацію, необхідна особлива підтримка та розуміння. Цей процес є важливим для зміцнення довіри у звільнених громадах і для подальшого відновлення емоційного стану», — коментують автори проєкту.

Так, в межах кампанії готуються спеціальні матеріали, які демонструють реалії життя українців в тимчасовій окупації, розкривають спеціальні технології, які використовує рф для маніпуляцій тощо. Зокрема, першою публікацією в межах ініціативи став огляд УНІАН про роботу російської пропаганди на Херсонщині та Харківщині в період окупації. В статті йдеться про те, як загарбники використовували методи маніпулювання інформацією та спотворення фактів для виправдання війни і впливу на місцевих мешканців. Експерти Центру стратегічних комунікацій пояснили, коли методи пропаганди окупантів не спрацьовують в Україні.

Як зазначають автори проєкту, надалі на сайті та в соцмережах УНІАН будуть висвітлені інші важливі теми щодо гуманітарних викликів, які доводиться долати українцям в окупації, потреб мешканців деокупованих територій та варіантів їх вирішення. Правозахисники і посадовці розкажуть, яку допомогу можуть отримати потерпілі від воєнних злочинів та як притягнути винних осіб до відповідальності, на які компенсації та допомогу можна розраховувати. 

Водночас, у програмі «Сніданок з 1+1» на телеканалах 1+1 Україна та ТЕТ щомісяця виходять сюжети «Щоденники війни» — правдиві історії людей про те, як їм вдалося пережити окупацію. Ці особисті щоденники є свідченням мешканців окупованих і прифронтових територій,  розповідями із перших вуст про жахи війни, про мужність та незламність українців та українок знаходити сили жити далі після випробувань окупації. 

Так, в ефірі вже розповіли історію мешканки Херсона, яка зберегла український прапор під час окупації, закопавши його в землю. Лише після того, як росіяни втекли з міста, прапор знову вивісили. Як проходила окупація, про радість після звільнення і зміни у житті — можна переглянути у сюжеті за цим посиланням

Довідково:

Медіакампанія «Звільнені міста» реалізується у співпраці зі Starlight Media та радійним Мега Альянсом з травня по серпень 2023 року за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

Читайте також