НовиниНовини31 березня 2020

Група 1+1 медіа підтримала масштабний освітній проект для учнів 5-11 класів

Група 1+1 медіа долучилася до реалізації масштабного загальнонаціонального освітнього проєкту Офісу Президента України, Міністерства освіти та науки, Комітету ВРУ з питань освіти та науки та громадської спілки «Освіторія». Проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» покликаний забезпечити доступ до дистанційної освіти для всіх учнів 5-11 класів, які навчаються вдома у зв’язку із запровадженням карантину в Україні.

Майданчиками, де транслюватимуться уроки для учнів 5-го та 8-го класів, стануть телеканали ПЛЮСПЛЮС і УНІАН-ТБ, що входять до групи 1+1 медіа. Так, починаючи з наступного понеділка, 6 квітня, щоранку у будні, з 10:00 до 12:00, на телеканалі ПЛЮСПЛЮС транслюватимуться уроки для учнів 5-го класу, на телеканалі УНІАН-ТБ – для учнів 8-го класу. Розклад навчань до завершення карантину можна буде дізнаватися з програми телепередач. 

«Ми переконані, що карантин не повинен стати перешкодою для отримання знань школярами. Тому група 1+1 медіа підтримала соціально важливу ініціативу держави щодо дистанційного навчання за шкільною програмою по всій Україні. Ми залучили телеканали групи, які максимально доступні українцям, з незакодованим супутником або цифровим ефірним сигналом. Дитячий телеканал ПЛЮСПЛЮС транслюватиме шкільну програму 5-го класу. Інформаційно-аналітичний телеканал УНІАН-ТБ, який від 1 березня мовить на відкритому супутнику, показуватиме уроки для 8-класників», – коментує генеральний директор 1+1 медіа Ярослав Пахольчук.

Збалансована шкільна програма на період карантину розроблена Міністерством освіти та науки разом із викладачами. Запис уроків відбувається на базі Новопечерської школи, де 40 вчителів з Києва стануть вчителями для учнів з усієї України. Аби дистанційне навчання було цікаве та утримувало увагу школярів біля екранів, до уроків долучаються українські зірки – телеведучі, музиканти, актори, спортсмени. Вони відповідають на запитання викладачів, проводять разом з ними досліди, вирішують в ефірі задачі.

Список предметів, які викладатимуть у рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн»: Англійська мова, Історія України, Всесвітня історія, Фізика, Алгебра, Геометрія, Географія, Хімія, Українська мова, Українська література, Біологія.

Розподіл шкільних програм за телеканалами: 5-й клас – ПЛЮСПЛЮС, телеканал «112 Україна»; 6-й клас – NEWSONE, Піксель; 7-й клас – ZIK; 8-й клас – УНІАН-ТБ, Індіго; 9-й клас – телеканал «Рада», UA Культура; 10-й клас – UA Перший; 11-й клас – М1.

Нагадуємо, дитячий телеканал ПЛЮСПЛЮС одним із перших відреагував на карантинні заходи. Спершу ПЛЮСПЛЮС, на замовлення МОЗ України та Товариства Червоного Хреста України, запустив анімаційний ролик для дітей з порадами про те, як поводитися під час карантину та «як озброїтися проти вірусу» легкими кроками. Продовженням «супергеройського проєкту» каналу стала серія зарядок для дітей. Окрім телевізійного ефіру, ролики доступні й на Youtube каналі ПЛЮСПЛЮС. Продовженням серії роликів про дитячу «суперсилу» перед вірусом, на замовлення МОЗ України та Товариства Червоного Хреста України, став анімаційний ролик, чим зайнятись вдома дітям на карантині. Трикутя, Квадрик і Кружко розповідають, що дитина може зробити, щоб провести карантин з користю.

 

Читайте також