НовиниНовини24 серпня 2022

Позиція 1+1 media щодо трансляції футбольних матчів 15-го сезону Української Премʼєр-ліги

1+1 media підтримує вболівальників і поціновувачів українського футболу та зробить безкоштовними трансляції матчів українських футбольних клубів у межах Чемпіонату України з футболу Української Прем'єр-ліги 15-го сезону 2022/2023. Зокрема, у відповідь на офіційні звернення клубів на ресурсах групи транслюватимуться ігри ФК  “Динамо” Київ, “Дніпро-1”, “Зоря”, “Металіст”. З цими клубами у групи 1+1 media є діючі багаторічні та довгострокові контракти. Разом з тим, цьогоріч футбольні клуби передали права на трансляцію матчів УПЛ на безоплатній основі, пояснюючи це важливістю врахування інтересів усіх вболівальників, максимального поширення футбольного контенту та безкоштовного доступу до нього.

Відповідно, група 1+1 media діє на підставі довготривалих багаторічних договорів. Права на трансляцію були надані футбольними клубами включно із правом на здійснення зйомки матчів. Такі права не передавалися клубами Українській Премʼєр-лізі. Є внутрішні проблеми в організації роботи УПЛ, через що періодично виникають такі ситуації.  

Ми поділяємо бажання та місію клубів підтримувати у цей складний час вболівальників, захистити їхні інтереси та надати українцям якомога широкий і безкоштовний доступ до футбольного контенту. 

Зі свого боку, 1+1 media забезпечує максимальну безкоштовну дистрибуцію матчів і створює додатковий контент, повʼязаний з цією важливою футбольною подією. Так, показ матчів відбувається на загальнодоступних національних телеканалах 2+2 та УНІАН, які мовлять у цифровому ефірі, що забезпечує широке покриття по всій Україні. Також прямі ефіри доступні на YouTube-каналах спортивних проєктів 1+1 media – FootballHub і “Профутбол Digital”. Крім цього, всі користувачі платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ, що є партнерською платформою Київстар та 1+1 media, зможуть безкоштовно дивитися трансляцію матчів на каналах 2+2 та УНІАН.

Крім цього, враховуючи важливість такого контенту, ресурси 1+1 media створюватимуть додатковий контент: спортивні журналісти та коментатори готують сюжети, спеціальні випуски програм, де розповідатимуть про перебіг подій чемпіонату.

Усі витрати, повʼязані з організацією телетрансляцій матчів зазначених клубів, 1+1 media покриватиме самостійно.

Що стосується блокування трансляції матчу “Зоря” ”Ворскла” в YouTube на майданчиках 1+1 media 23 серпня, то показ матчу відбувався у легальний спосіб, адже 1+1 media має всі необхідні права на показ контенту. У свою чергу, ми подали зустрічну апеляцію, надавши всі необхідні юридичні документи. За правилами YouTube, вона буде розглянута протягом 14 днів”.

Також у відповідь на численні коментарі щодо прав на трансляції зазначених матчів повідомляємо, що надати копії договорів про права на показ контенту ми не можемо, оскільки це конфіденційна та комерційна інформація, яка не підлягає розголошенню. Однак ми запросили в зазначених ФК офіційні листи з ключовою інформацією, яка підтверджує законність наших дій. Деталі будуть згодом на офіційному сайті 1+1 media. 

Читайте також