НовиниНовини8 травня 2020

Заява 1+1 медіа щодо випуску «Секретних матеріалів» від 27 квітня

Проєкт «Секретні матеріали», який виходить на телеканалі «1+1», висвітлює актуальні та резонансні для суспільства теми або події, спірні ситуації та злочини. З цією метою журналісти проєкту проводять власні розслідування та з’ясовують усі обставини подій. Тема біологічних лабораторій, про які неодноразово з’являлася інформація у медіа, є, безперечно, резонансною і заслуговує на увагу, адже факт наявності державних біологічних лабораторій, які отримували у тому числі міжнародну допомогу, є підтвердженим. Тому редакція «Секретних матеріалів» розпочала розслідування, маючи на меті розібратися у ситуації та з’ясувати, що насправді відбувається у лабораторіях, підтвердити або спростувати гучні тези, озвучені раніше іншими ЗМІ.

Оскільки наразі фокус обговорення змістився у бік звинувачень на адресу програми та зачіпає вже питання журналістської гідності та порядності, група 1+1 медіа продовжить розслідування та забезпечить незаангажоване, всебічне й об’єктивне висвітлення теми. Ми вже відправили звернення до керівників лабораторій, посольства США в Україні, МОЗ, РНБО, СБУ та інших задіяних сторін і чекаємо згоду на коментарі. Отримана інформація буде висвітлена у подальших розслідуваннях як «Секретних матеріалів», так і у матеріалах «ТСН».

Ми усвідомлюємо, що сюжет, який вийшов 27 квітня, є поверхневим і не відповідає на всі поставлені запитання. Але він точно не мав на меті підігрування російським окупантам. Це переконливо доводить історія програми – сюжети за всі 7 років існування «Секретних матеріалів» знаходяться у відкритому доступі, за цей час журналісти провели тисячі розслідувань і неодноразово розвінчували російські фейки.

Читайте також