НовиниНовини23 січня 2021

Заява групи 1+1 media щодо актуальної ситуації зі скаргами на відео на YouTube-каналі Geek Journal

Група 1+1 media повідомляє, що не відкликала скарги на відео на YouTube-каналі Geek Journal, які містили контент, авторські права на який належать холдингу. Наразі ці відео, на які креатор вищезазначеного каналу не мав авторських прав, на відеохостингу відсутні, що й було метою скарг.

Ще раз підкреслюємо, що скарги були надіслані у зв’язку з незаконним використанням автором контенту 1+1 media та з єдиною метою — захисту власного контенту на будь-яких майданчиках, у тому числі в інтернеті, та дотримання культури поваги до авторського права й інтелектуальної власності. Канал було заблоковано безпосередньо за рішенням відеохостингу YouTube. Перший «страйк» від відеохостингу канал отримав за порушення авторських прав ще восени 2020 року (28 жовтня 2020 року). Після першого попередження від YouTube використання контенту 1+1 media у незаконний спосіб продовжилося, а ініціативи врегулювати ситуацію з правовласником не було.

Нагадаємо, це не поодинокий випадок — лише за останні два роки системою моніторингу SUDUM було заблоковано понад 270 тисяч відео, а з Google видалено понад 110 тисяч посилань на піратський контент, що порушує авторські права. Програмне забезпечення здійснює автоматичний моніторинг усієї мережі Інтернет на наявність контенту 1+1 media. Система автоматично відстежує порушення в режимі 24/7, незалежно від дати публікації матеріалів на інтернет-майданчиках і в соціальних мережах. При цьому зміст і контекст повідомлень, опублікованих із неправомірним використанням контенту медіагрупи, а також кількість підписників та тематика профілю, до уваги не беруться. Головна задача команди SUDUM — протидія піратству та блокування піратського контенту.

 

Читайте також