НовиниНовини9 січня 2020

1+1 media повідомляє про результати боротьби із піратством у 2019 році

Продовжуючи впроваджувати стратегію захисту телевізійного контенту та прав його виробників і правовласників, протягом 2019 року група 1+1 media системно протидіяла піратству. Так, юристи холдингу направили 62 претензії правопорушникам, спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України провели 12 фіксацій порушень прав інтелектуальної власності, подали 9 заяв щодо порушень, пов’язаних із діяльністю кардшарингових сервісів.

«Вже багато років 1+1 media веде активну боротьбу із нелегальним споживанням контенту. Досягнення 2019 року в цьому напрямку демонструють позитивну динаміку у притягненні до відповідальності фізичних осіб, підприємств та стрімінгових веб-сайтів, які транслювали телеканали групи, не сплачуючи за це кошти і, фактично, займались незаконним розповсюдженням телевізійного контенту. Впевнений, що ці цифри стануть попереджувальними для тих, хто у майбутньому плануватиме обрати для себе нелегальний спосіб використання контенту правовласників», − прокоментував Ярослав Пахольчук, генеральний директор 1+1 media.

Крім того, за допомоги адвокатів Smartsolutions Law Group, партнеру 1+1 media в галузі боротьби із піратством, група ініціювала відкриття 22 нових кримінальних проваджень, у межах яких у 2019 році було проведено 8 експертних досліджень, 14 санкціонованих обшуків, оголошено підозри 6 особам та спрямовано 4 обвинувальних акти до розгляду в суді за результатами досудового розслідування. Загальна поточна кількість кримінальних проваджень проти порушників, відкритих за заявами групи, складає вже понад 50. За рік у результаті мирного врегулювання спору 1+1 media укладено 10 угод із провайдерами програмних послуг (порушниками).

 

«Ми завжди готові до діалогу та мирного врегулювання будь-яких спорів до моменту відкриття кримінального провадження. Саме тому ми здійснюємо постійний моніторинг порушень та ведемо активну претензійну діяльність. Але якщо порушники не реагують на наші звернення, до роботи беруться адвокати. Впевнені, що притягнення злочинців до кримінальної відповідальності є найбільш дієвим способом захисту своїх прав, що, незважаючи на тривалий процес, не дозволяє уникати покарання. Наразі, наші цивільні позови в межах кримінальних проваджень вже сягають мільйонів гривень. Цього року у особливому фокусі нашої уваги буде «кардшарінг». Також ми плануємо ініціювати ряд змін до законодавства щодо спрощення процедури притягнення злочинців до відповідальності та її посилення за порушення прав інтелектуальної власності», − зазначив В’ячеслав Мієнко, директор з GR групи 1+1 media.

Для захисту прав виробників та власників контенту група 1+1 media разом з іншими українськими правовласниками у 2013 році приєдналася до Ініціативи «Чисте небо». Завдяки об’єднанню спільними зусиллями вони розвивають ринок легального аудіовізуального контенту у вітчизняному медійному просторі та ведуть активну боротьбу із сайтами та провайдерами, які використовують захищений правом інтелектуальної власності контент без дозволу правовласників.

 

Читайте також