НовиниНовини3 серпня 2020

Інформація про те, що ТСН біля однієї з лікарень міста Києва знімала сюжет про хворих на Covid-19

Протягом останньої доби у мережі Фейсбук стала активно поширюватися фейкова інформація про те, що ТСН біля однієї з лікарень міста Києва знімала сюжет про хворих на Covid-19 та, нібито, платила кошти героям сюжету, якими стали “бабушки за 50-60-65 та жінки до 45 років”. 

ТСН офіційно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності. Для вечірнього випуску новин ТСН, який вийде сьогодні о 19.30 на каналі 1+1, журналісти не проводили жодної зйомки у місті Києві про хворих на Covid-19. Для сюжету про карантинне зонування ТСН проводив зйомки тільки у двох містах — Луцьку та Тернополі. А у вечірньому випуску ТСН від 2 серпня був лише один сюжет про коронавірус, для якого були використані архівні кадри: https://youtu.be/GuH0mt-mRuE 

На фото, якими автор поста підтверджує, нібито, факт зйомки сюжету, немає жодних розпізнавальних знаків, які б вказували на ТСН. 

Крім того, команда ТСН в черговий раз наголошує, що жодного разу не платила кошти героям сюжетів. 

Закликаємо українців не поширювати фейкову інформацію та дотримуватися правил інформаційної гігієни, завжди перевіряючи джерело отримання інформації.

Читайте також